Det här är bara början för Carly Pearce

Debutsingeln var makalöst bra.

Nu släpper countryartisten Carly Pearce sin debutplatta Every little thing – och räkna med att succén kommer att fortsätta.

4/5

Artist:
CARLY PEARCE
Albumtitel:
EVERY LITTLE THING
År:
2017
Genre:
COUNTRY
Skivbolag:
BIG MACHINE LABEL GROUP LLC

Countrymusik kan ha för mycket klassisk country i sig. Det blir lite för mycket twangsound för att man ska orka med en hel platta, det kan också bli alldeles för mycket pop för att man ska orka med mer än ett par låtar.

Sedan finns de de artister som lyckas hitta en mellanväg där man verkligen fastnar för deras countrymusik.

27-åriga Carly Pearce, som kommer från Taylor Mill, Kentucky, lyckas med det. Hon får till en mellanväg i soundet och då blir man nyfiken och vill bara höra mer.

Tidigare i år släppte hon sin debutsingel Every little thing. Det är en sanslöst bra låt och man kan redan nu utse den till årets bästa countrylåt. Det är en sådan jäkla känsla i denna ballad.

Guess you forgot what you told me
Because you left my heart on the floor
Baby, your ghost still haunts me
But I don’t want to sleep with him no more
Every little thing
I remember every little thing
The high, the hurt, the shine, the sting
Of every little thing

Carly Pearce

Men Carly Pearce skickar ut mycket mer än så på sin debutplatta.

 1. Hide the wine
 2. Careless
 3. Every little thing
 4. Everybody gonna talk
 5. Catch fire
 6. If my name was Whiskey
 7. Color
 8. I need a ride home
 9. Doin’ it right
 10. Feel somethin’
 11. You know where to find me
 12. Honeysuckle
 13. Dare ya

Hide the wine är en riktigt skön red neck-popcountrylåt.

Everybody gonna talk är en annan riktigt vass låt och det är inte svårt att gissa att den kommer att plockas upp av countryradiostationerna i USA. Det låter en hel del Shania Twain över den låten.

If my name was Whiskey är en annan höjdare. Det softa gitarrsolot är makalöst och Pearces röst … Grymt!

Nästa låt som är så där vansinnigt bra är I need a ride home. Carly Pearce har en sådan känsla i det hon gör. Det här kan mycket väl vara den nästa bästa countrylåten i år … Pearce konkurrerar liksom mest med sig själv.

Som barn sågs Carly Pearce som ett underbarn. Hon frontade sitt första band, hemma i Taylor Hill, redan som elvaåring och som 16-åring hade sex shower i veckan på Dollywood in Pigeon Forge, Tennessee. Hon sajnades av Sony som skulle göra henne till nästa blugrassstjärna, men den plattan blev aldrig slutförd och då såg det inte ut som om det skulle bli så mycket av musikkarrären.

Jisses, så fel det var.

När vi summerar 2017 kommer Carly Pearce att finnas med bland artisterna som gör upp om titeln årets bästa countryplatta. Jag lägger min röst på 27-åringen från Taylor Hill.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

 1. […] Carly Pearce brukar göra bra låtar, ofta är det till och med himla bra – och det är en sådan låt som hon ger oss nu. Should’ve know better är en riktigt fint sorgsen låt, där hon tittar tillbaka på sin skilsmässa, och det är väl ingen vågad gissning att denna kommer att spelas flitigt på de amerikanska countryradiokanalerna. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En elva spår lång rock 'n' roll-fest ...

Nästa inlägg

Ett lekfullt gitarrsound med Gastkram

Senaste om Carly Pearce