En ruggigt vass Foo Fighters-platta

Den skulle egentligen ha släppts redan förra året.

Covid-19 satte dock stopp för det – men nu är äntligen Foo Figthers-plattan Medicine at midnight här.

4/5

Artist:
FOO FIGHTERS
Albumtitel:
MEDICINE AT MIDNIGHT
År:
2021

Genre:
ALTERNATIVE, GRUNGE, ROCK
Skivbolag:
RCA RECORDS, ROSWELL RECORDS

Foo Fighters bildades 1994 i Seattle av Dave Grohl sedan Nirvana hade lags ned efter Kurt Cobains självmord.

Bandet har vunnit priser till höger och vänster för sina fantastiska plattor. Det kan dock variera lite. Ibland låter Foo Fighters fruktansvärt bra, ibland blir det inte fullt så bra – men att de har vunnit priset för bästa rockalbum flera gånger i USA kan man förstå.

 • Foo Fighters (1995)
 • The colour and the shape (1997)
 • There is nothing left to lose (1999)
 • One by one (2002)
 • In your honor (2005)
 • Echoes, silence, patience & grace (2007)
 • Wasting light (2011)
 • Sonic highways (2014)
 • Concrete and gold (2017)
 • Medicine at midnight (2021)

Nu är det alltså dags för ny musik från detta gäng. Det blir nio spår på Medicine at midnight.

 1. Making a fire
 2. Shame shame
 3. Cloudspotter
 4. Waiting on a war
 5. Medicine at midnight
 6. No son of mine
 7. Holding poison
 8. Chasing birds
 9. Love dies young

Foo Fighters levererar en ruggigt vass platta. De ger oss sin alternativa rock/grunge som de har gjort så bra sedan starten plus att de tar ut svängarna en del … Medicine at midnight är dessutom en jämn platta där kanonlåtarna avlöser varandra – och då blir detta en av de bästa plattorna som Foo Fighters har gjort de senaste 10-15 åren.

Denna gång väljer Foo Fighters att göra det mer lättlyssnat, eller hur man ska beskriva det. De öser inte bara på med en fet ljudvägg och de experimenterar inte hej vilt utan Foo Fighters väljer att göra det mer melodiöst – och då är det lätt att fastna för det. Ja, det låter skitbra och då vill man självklart bara ha mer.

Sedan blir man glad när man för höra Foo Fighters göra någoting helt annorlunda som de gör i Medicine at midnight. Det kan knappast kallas för grunge … men det är en riktigt cool låt som låter som en blandning av The Rolling Stones och Flash And The Pan.

Topp tre? Waiting on a war, Medicine at midnight och Love dies young.

Foo Fighters
Dave Grohl
(sång, gitarr)
Chris Shiflett (gitarr)
Pat Smear (gitarr)
Nate Mendel (bas)
Rami Jaffee (keyboards)
Taylor Hawkins (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Alien låter inte som förr på senaste plattan

Nästa inlägg

Här är en kunglig platta av Antagonizers ATL

Senaste om Foo Fighters