Ett finfint debutalbum av The Howlers

The Howlers har börjat göra sig ett namn i England … och det är lätt att förstå varför.

Nu är rockbandets finfina debutalbum släppt.

Artist:
THE HOWLERS
Albumtitel:
WHAT YOU’VE GOT TO LOSE TO WIN IT ALL
År:
2024
Genre:
ROCK
Skivbolag:
THE HOWLERS, WIPEOUT MUSIC, WARNER CHAPELLE

The Howlers har släppt sitt debutalbum. Foto: Oscar Spyrou

Det var 2018 som Londonbandet The Howlers bildades och de fick fin kritik för sina liveframträdanden och de hamnade snart på listan över ”up and coming”-band som man bara inte får missa.

Vi spolar bandet fram till den 17 maj 2024 och The Howlers har släppt sitt debut album med 15 spår.

 1. Intro
 2. How long
 3. I need your love
 4. To make a king
 5. El Dorado
 6. Further down the line
 7. Cowboy’s don’t cry
 8. Wanting, waiting, wishing
 9. Lady Luck
 10. On the run (over you)
 11. Once again
 12. Matador (interlude)
 13. Nothing to lose
 14. When the flowers bloom again
 15. Take it easy

The Howlers bjuder på desert rock. Riktigt jävla bra desert rock! Om man ska jämföra med något annat … kanske att man får en del Kings Of Leon-vibbar. Detta är dock något annat.

Albumet inleds med ett intro som hade fungerat i vilken västernfilm som helst … desert rock var det – och det fortsätter in i How long som är en bålskön låt. Lite soft gung med den där västernkänslan och jösses så skönt det kan vara att höra desertrock!

Bandet frontas av sångaren Adam Young och han gör det alldeles lysande. Bandet består dessutom av basisten Guus Ter Braak and trummisen Tom Triggs. Ibland räcker det långt med att vara en trio …

Det blir samma sköna softa gung med I need your love. Här blir det dessutom lite stråkar och en refräng som fastnar snabbare än man hinner säga The Howlers två gånger lite snabbt.

El Dorado blev den första singeln från albumet. Den sticker verkligen ut. Det är givetvis fortsatt desert rock och den är lika härlig som de tidigare nämnda låtarna, men kanske att det är ännu mer spagettivästern-känsla i detta. Man fastnar onekligen snabbt i detta och albumtiteln är hämtad från denna låten.

The song speaks volumes. It’s all about trying to find your way to a better place and going through the journey of ups and downs to get there.

Tom Triggs

På tal om spagettivästern. The Howlers ger oss en cowboylåt och det måste man ju bara gilla! De ger oss Cowboys don’t cry – och gunget i den skojar man inte bort. Den är hur härlig som helst.

Det blir lite mer fart i Lady Luck – och On the run för den delen – och det lyfter plattan lite extra. Det är alltid kul när det händer något. Det gör det även i den härligt stökiga Nothing to lose.

Det är en stark platta med bra låtar hela vägen. För en som aldrig tidigare hade hört The Howlers så var det en väldigt fin överraskning.

Vägen till det här finfina albumet har dock inte varit den enklaste. Bandmedlemmarna var inte helt överens om de kreativa idéerna, och trummisen lämnade bandet, och personligt var det jobbigt och under covid-19-pandemin förlorade Adam Young två familjemedlemmar. Han var så stressad över allting att han själv drabbades av hjärtproblem. ”I had two strokes in the space of two months, mostly because I was carrying everything on my shoulders”, säger han i pressmeddelandet inför albumsläppet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kings Of Leon verkar fortfarande ha kul

Nästa inlägg

Hush hush - Black Paisley är tillbaka!