Nu är Armstrongs coverplatta här

När Billie Joe Armstrong hamnade i karantän på grund av covid-19-pandemin ville han ändå göra lite musik.

Då gav han sig på att göra covers av en del gamla favoritlåtar.

Nu är albumet No fun Mondays här.

4/5

Artist:
BILLIE JOE ARMSTRONG
Albumtitel:
NO FUN MONDAYS
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
REPRISE RECORDS

Billie Joe Armstrongs projekt, som Green Days frontman drog i gång i mars månad, har tillhört de mest roliga att följa under pandemin. Man har liksom bara väntat för att få höra vad han har hittat på från vecka till vecka.

Allt har kanske inte varit helt lysande, men det mesta på albumet No fun Mondays är riktigt fina covers.

 1. I think we’re alone now
 2. War stories
 3. Manic Monday
 4. Corpus Christi
 5. That thing you do!
 6. Amico
 7. You can’t put your arms ’round a memory
 8. Kids in America
 9. Not that way anymore
 10. That’s rock ’n’ roll
 11. Gimme some truth
 12. Whole wide world
 13. Police on my back
 14. A new England

Detta är samtliga låtar som han bjöd på under ett halvårs tid. Inte minst I think we’re alone now, Manic Monday, Kids in America och A new England är höjdare på den här plattan.

I think we’re alone now skrevs av Ritchie Cordell och låten släpptes som singel med Tommy James And The Shondells 1967. För många förknippas kanske låten med amerikanskan Tiffany som hade en jättehit med låten 20 år senare.

Manic Monday är en The Bangles-klassiker, som är skriven av Prince, och även den gör sig alltså hur bra som helst under Billie Joe Armstrongs vingar. Det är lite mer rock ’n’ roll är Green Day-punk här.

Kids in America är Kim Wildes debutsingel och originalversionen släppte brittiskan 1981. Även den fungerar hur bra som helst med Armstrong. Alltså, han gör det så jäkla skönt! Du lär känna igen låten, men Armstrongs poppunkversion är härligt rockig.

Den sista låten i den här serien blev A new England. Vad ska man säga? Det är alltid snyggt att avsluta när man ligger på topp? Billie Joe Armstrong tar Billy Braggs klassiker och sätter sin touch på den fantastiska låten som finns med på Braggs debutalbum Life’s a riot with spy vs spy från 1983.

I don’t want to change the world
I’m not looking for a new England
I’m just looking for another girl
I don’t want to change the world
I’m not looking for a new England
I’m just looking for another girl

Billie Joe Armstrong

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Punkvibbar när Lundgren hyllar sin vän

Nästa inlägg

LULA ger oss skrammelpop på debutalbumet

Senaste om Billie Joe Armstrong