Ny suverän cover från Billie Joe Armstrong

Billie Joe Armstrong (Green Day) fortsätter med sin karantän-serie, No Fun Monday, där han bjuder på sina egna versioner av en del av sina favoritlåtar.

Och denna gång låter det lite extra grymt bra …

Det har varit hur kul som helst att få hänga med på den här resan och den har inte tagit slut ännu. Armstrong tog en paus, men nu är han tillbaka och då är han tillbaka med en personlig favorit för en annan … Billie Joe Armstrong tar Billy Braggs klassiker A new England och sätter sin – och Green Days för den delen – touch på den fantastiska låten.

Originalet, som finns med på debutalbumet Life’s a riot with spy vs spy från 1983, är makalöst bra fast för många är det Kirsty MacColl version, som kom 1984, som anses vara den bästa … på den sätter jag dock ett nej. Billy Bragg!

Hur låter det med Armstrong då? Tja, det är grymt bra när det blir en extra punktouch på det hela och Armstrong har ta mig tusan alltid koll på vad han gör. Och med tanke på att Armstrong är en lika stor favorit som Bragg för en annan så kan det väl knappast gå fel …

I don’t want to change the world
I’m not looking for a new England
I’m just looking for another girl
I don’t want to change the world
I’m not looking for a new England
I’m just looking for another girl

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt från poppunkarna i New Found Glory

Nästa inlägg

Shakedown Suzies bjuder på en partyplatta

Senaste om Billie Joe Armstrong