4/5
Artist:
The Longshot
Album:
Love is for losers
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
The Longshot

Nytt lysande sidoprojekt av Billie Joe Armstrong

Plötsligt dök den bara upp.

The Longshots – som är Billie Joe Armstrongs senaste sidoprojekt – platta Love is for losers.

Att Billie Joe Armstrong är en av bandmedlemmarna i Green Day har väl de flesta koll på. Med det gänget har Armstrong skickat ut hur många lysande punklåtar som helst.

Vid sidan om Green Day har han även haft sidoprojekt som Foxboro Hot Tubs, The Network, Armstrongs och nu då det senaste The Longshot.

En annan gillar egentligen allt som Billie Joe Armstrong har gjort och då är det väl självklart att även Love is for losers får snurra på under några timmar.

 1. The last time
 2. Taxi driver
 3. Chasing a ghost
 4. Body bag
 5. Love is for losers
 6. Cult hero
 7. Kill your friends
 8. Happiness
 9. Soul surrender
 10. Turn me loose
 11. Goodbye to romance

Det är elva bra låtar. Det är låtar som skiljer sig en del från Green Day-punken. Visst, när det kommer till Billie Joe Armstrong så lär han väl aldrig lämna punkgenren helt. Det gör han givetvis inte nu heller. Med The Longshot (Billie Joe Armstrong, Jeff Matika, Kevin Preston och David S. Field) får vi poppunk där det även finns lite 1960-tals poprock inblandat – och det låter väldigt bra.

Det låter som om Armstrong har väldigt kul. Han gör lite vad han känner för. Denna gång blev det så här.

Plattan kickar i gång med The last time och redan med den är man fast. Det är någon rockabillykänsla över låten och det är smittsamt bra!

Efter det blir det egentligen bara en uppvisning av Billie Joe Armstrong och de andra. De skickar ut kalaslåt efter kalaslåt. Det är en så jämn och stark platta att varenda låt hade kunnat släppas som singel.

För Green Days hardcorefans kan jag tänka mig att plattan får blandat mottagande, men för en som gillar när vassa musiker tar ut svängarna i sidoprojekt så är det en kanonplatta.

Sedan finns det ju en hel del Green Day kvar i det här. Man får till och med en del Dookie-vibbar …

Bästa spåren? The last time, Love is for losers, Cult hero och Turn me loose.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Adam Nilsson
Föregående inlägg

"Det är absolut det jobbigaste jag har gått igenom"

Nästa inlägg

Bara höjdare på Heartwinds album