Blood Red Saints - Pulse
4/5
Artist:
Blood Red Saints
Album:
Pulse
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
AOR Heaven

Pulse – det bästa hittills från Blood Red Saints

För ett år sedan släppte Blood Red Saints plattan Love hate conspiracies.

Nu är det brittiska melodiösa hårdrocksbandet tillbaka med ny musik.

Vi får albumet Pulse.

Blood Red Saints fortsätter med jobbet att föra den melodiösa hårdrocken ut ur skuggan. De har gett oss tre plattor nu och samtliga har varit bra. På Pulse ger de oss elva låtar:

 1. Believer
 2. Animals
 3. Cross to bear
 4. Invincible
 5. I’m your devil
 6. Crash into me
 7. Pulse
 8. Message to God
 9. What have we become
 10. Warrior
 11. Bring me to life

De kickar i gång plattan med Believer och Blood Red Saints ger oss lite småtung modern melodiös hårdrock. Flera av låtarna skickar ut en del Def Leppard-vibbar – då vet ni på ett ungefär vad det här gänget står för.

Blood Red Saints känns det lite tyngre, lite rakare – och det fungerar hur bra som helst. De har givetvis behållit allting som den melodiösa rockmusiken står för som exempelvis feta riff och stora refränger.

Så här säger bandet i ett pressutskick inför albumsläppet:

This album is more personal, dealing with life events of the past year but still maintaining a positive stance, everybody brought their best to this recording, no compromises, no excuses, simply the best 11 songs we could write and we are proud of the results, after all, without music and fun, what is there?

Blood Red Saints varierar sig också en hel del i låtarna. En del låtar är lite mer radiovänliga, andra är mer rockers och det finns även som har en lite råare och nästan punkig känsla. När man summerar allting så är förmodligen Pulse den bästa plattan som det brittiska bandet har gjort.

Topp tre? Invincible, Cross to bear och Believer.

Blood Red Saints
Pete Godfrey (sång, bas)
Lee Revill (gitarr)
Neil Hibbs (gitarr)
Rob Naylor (bas)
Adam Chemney (trummor)

Pulse släpptes den 22 februari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

And We Should Die Of That Roar- Where We Lay Our Bones
Föregående inlägg

Blåtonat, hoppfullt tunggung

Hurula - Klass
Nästa inlägg

Klass är en klassplatta av Hurula

Senaste om Blood Red Saints