Wam bam glam med Velvet Insane!

Velvet Insane är tillbaka med en ny singel.

Då har de dessutom med sig fina gäster – och det blir catchigt värre från glamrockarna.

4/5

Artist:
VELVET INSANE
Albumtitel:
BACKSTREET LIBERACE (SINGEL)
år:
2021
Genre:
GLAMROCK, ROCK
Skivbolag:
WILD KINGDOM

Velvet Insane har varit i gång sedan 2013 och nu är Östersundsrockarna på gång med ett nytt album: Rock ’n’ roll glitter suit.

Den där titeln säger faktiskt väldigt, väldigt mycket om vad vi får på den här första singeln från albumet.

Backstreet liberace är så catchig att det glittrar om den. Det är så mycket glamrock att man inte kan sitta still en sekund. Vilket gung Velvet Insane får till här! Och pianolirandet sätter fart på vilka trötta ben som helst …

Denna gång har de dessutom med sig två vassa gäster. Det är inga andra än Nicke Andersson och Dregen från The Hellacopters! De sätter sin lilla rock ’n roll-prägel på låten också för det blir även lite old school- och action rock-känsla över den har ursköna låten som Sulo Karlsson (Diamond Dogs, The Crunch) har skrivit.

Det är dock fortfarande Velvet Insane med sin härliga och catchiga glamrock som det handlar om. Det är bara någon liten nyans av The Hellacopters som man kan ana sig till – i alla fall när man vet om att de två är är med …

Vi känner oss väldigt stolta över den här låten och att den andas och ’swaggers’ som att den gjordes i London 1973, men med ett modernt sound. Snygga popharmonier, tunga trummor, vassa gitarrer och körer som får allt att lyfta! För att toppa det hela ytterligare fick vi med oss Dregen och Nicke Andersson från The Hellacopters – ett ovärderligt samarbete och med samma passion att få ge världen en ordentlig dos av äkta rock ’n’ roll. Bättre än så här blir det inte!”

Velvet Insane

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pastorns trio ger oss boogie-gung & hembränt

Nästa inlägg

Van Weezer är Weezers bästa album på många år

Senaste om Velvet Insane