Rockett Love skickar en hälsning från Rocketland

De släppte sin debutplatta 2017.

Nu är det dags för Rocket Love att skicka ut uppföljaren.

De ger oss Greetings from Rocketland.

4/5

Artist:
ROCKETT LOVE
Album:
GREETINGS FROM ROCKETLAND
År:
2019
Genre:
ROCK, AOR
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Rocket Love bildades under 2015 av sångaren Daniel Samuelsson och gitarristen Stefan Westerlund. De började spela in sina låtar och att de de gillar 1980-talets melodiösa rock-musik går knappast att missa …

De släppte låten Rocket love och utan någon som helst marknadsföring lyckades de få speltid på radion och på deras första spelning var det fullsmockat med folk.

2017 släppte de Grab the rocket och nu är det alltså dags för ett albumsläpp igen. På Greetings from Rocketland finns det elva spår:

 1. Back on my feet
 2. Bite the bullet
 3. I want out
 4. Get ready, go!
 5. Take me home
 6. King for one day
 7. Writing on the wall
 8. Reaching out
 9. Like an endless distant sky
 10. Wait
 11. A heart without a soul

Stefan Westerlund:

Den här gången är låtarna på riktigt, det har inte varit några kompromisser. Erik har gjort ett fantastiskt jobb och vi känner starkt för albumet och vad han har gjort med materialet. Nu är det upp till lyssnarna att ta det till sina hjärtan. Greetings from Rocketland är en klassiska skiva fylld med fantastiska och melodiösa rocklåtar.

Det går liksom inte ifrågasätta vad Westerlund säger. Det här är en platta som är fullmatad med klassiska melodiösa rocklåtar. Det är dessutom inte somrigt melodiöst om man säger så. Det är lite tryck i det här.

Och den där Erik som han nämner är ingen annan än Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T) och vad han går för vet varenda människa som gillar rockmusik.

Redan med förstaspåret så är Rocket Love i gång på högvarv. Det är melodiöst, det är småtungt och det är en refräng som sätter sig. Det är Rocket Love som är tillbaka.

Och efter det radar det här svenska bandet upp kanonlåt efter kanonlåt. Och de håller sig till att vara lite småtunga samtidigt som de bjuder på catchiga refränger.

De bjuder på snabba låtar, lite mer mellantempolåtar och någon power ballad. De får liksom med allting.

Topp tre? Back on my feet, King for one day och Wait.

Greetings from Rocketland släpptes den 30 augusti och det är en platta för den som gillar Europe, Eclipse, Treat och W.E.T.

Rockett Love
Daniel Samuelsson (sång)
Stefan Westerlund (gitarr)
Gustaf Eklund (gitarr)
Dennis Vestman (bas)
Fredrik Ahlin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är dags att skaka loss med 23Till!

Nästa inlägg

Licence tar något steg framåt ...