Maverick – bandet som bara blir bättre och bättre

Maverick är det nordirländska hårdrocksbandet som bara blir bättre och bättre för varje släpp.

Nu får vi Ethereality – och det är en fullpoängare!

5/5

Artist:
MAVERICK
Albumtitel:
ETHEREALITY
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
METALAPOLIS RECORDS

Belfastbandet Maverick bildades 2012 – av bröderna Ryan Balfour och David Balfour – och bara sex månader senare släppte de sin debut-EP: Talk’s cheap.

När vi nu är inne på 2021 så har det blivit fyra studioalbum från hårdrocksbandet.

 • Quid pro quo (2014)
 • Big red (2016)
 • Cold star dancer (2018)
 • Ethereality (2021)

Maverick har varit något av ett favoritband från Nordirland sedan man först hörde dem. Deras hårdrock har liksom alltid varit lättlyssnad.

Men det känns också som om Maverick har blivit lite tyngre ju längre tiden har gått. Big red kändes som en ganska melodiös hårdrocksplatta och Cold star dancer hade två ansikten där det ena var ganska tung hårdrock och det andra var mer melodiös hårdrock.

Med Ethereality blir det mest tungt hela vägen – och det låter skitbra! Fast det blir ju inte metal och de tappar inte heller den melodiösa delen.

 1. Falling
 2. Thirst
 3. Never
 4. Switchblade sister
 5. Bells of Stygian
 6. Angels 6
 7. The last one
 8. Dying star
 9. Light behind your eyes
 10. Ares

De kickar i gång det här albumet med en riktigt fet låt: Falling. Det är bra tryck i den låten och gitarriffen vill nästa riva sig ut ur högtalarembranen!

Och gillar du den så lär du gilla Ethereality för nu blir det åka av. Maverick bjuder oss på högexplosiv rock ’n’ roll, som det doftar 1980-tal över, från början till slut!

Det är catchigt och tungt och man känner igen Maverick från de tidigare plattorna. De har liksom bara putsat till soundet en aning – och de har tagit det bästa från sig själva och satt ihop tio nya kanonlåtar.

Maverick varierar sig dessutom. Här finns några riktigt tunga låtar, här finns någon som är mer catchig, här finns snabbare låtar och här finns någon låt som går i ett mellantempo.

Hela albumet är fullmatad med kanonlåtar, men när The last one går i gång börjar ögonbrynen snurra. Det är den mest softa och radiovänliga låten på albumet, men ta mig tusan vilken låt! Den är så catchig och så somrig att den genast blir en absolut Maverick-favorit.

Vill du ha någon tyngre låt så är det bara att välja någon av de andra nio …

Topp tre? The last one, Dying star och Never … och Switchblade sister.

Maverick
David Balf
our (sång)
Ryan Balfour (gitarr)
Ric Cardwell (gitarr)
Richie Diver (bas)
Jason-Steve Mageney (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mick Jagger & Dave Grohl rockar loss i ny kanonlåt

Nästa inlägg

Dreamers är femte studioplattan med Chaser

Senaste om Maverick