Cold star dancer – en platta med två ansikten

Mavericks Cold star dancer är en platta med två ansikten …

Det ena är ganska tungt, det andra är så melodiöst att man knappt vet vart man ska ta vägen …

4/5

Artist:
MAVERICK
Albumtitel:
COLD STAR DANCER
År:
2018
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
METALAPOLIS

När nordirländarna släppte Big red så var det som en käftsmäll. Det var en så skön rock ’n’ roll-platta att Maverick seglade upp som något av det bästa som Nordirland har exporterat inom rockmusiken.

Nu är Maverick tillbaka. Då låter det lite annorlunda. Big red var ganska melodiös hela vägen och det fanns inte någon låt som gränsade till metal. Det gör det här. Första halvan av Cold star dancer sneglar åt ett melodiöst metalhåll. Den andra halvan rör sig åt den rockmusiken som vi fick på Big red. Det är minst sagt en spännande platta. Det är inte ofta man får de här skillnaderna på en platta …

Maverick, som bildades 2012 av bröderna Ryan och David Balfour, kommer dock undan med det. Och de kommer undan med det på bästa sätt.

 1. Dusk
 2. Cold star dancer
 3. Myrmidon
 4. Kiss of fire
 5. Goodbye
 6. Ex machina
 7. Magellan rise
 8. Seize the day
 9. Viper
 10. Kings
 11. Devils’s night
 12. Jessie’s girl

Även om det stundtals är tungt så är det fortfarande melodiöst och refrängen sitter där som handen i handsken. Fast … det är ändå när Maverick trillar in på det lite mindre tunga och det mer melodiösa rockspåret som de låter som bäst.

Dra bara i gång femtespåret Goodbye. Så sjukt vilken bra låt! Så sjukt melodiöst! Eller varför inte dra i gång Seize the day? Det är liksom bara till att luta sig tillbaka och sjunga med! Så bra!

Maverick ger sig också på och gör en cover på Rick Springfield-klassikern Jessie’s girl. Det är väl självklart att det också blir bra.

På några av låtarna har Maverick med gästartister. Det är Treats Anders Wikström som lirar gitarr på Ex machina och titelspåret Cold star dancer. Stormzones gitarrist, Steve Moore, finns med på Myrmidon, Viper och Devil’s night.

Maverick
David Balfour (sång)
Ryan Balfour (gitarr)
Richie Diver (bas)
Jonathan Millar (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny suverän singel med Hästpojken!

Nästa inlägg

Grand Design - Sveriges svar på Def Leppard ...

Senaste om Maverick