Ulf Nilssons nya låt är mer än en singel …

Ulf Nilsson är tillbaka med en ny låt, men det är mer än ”bara” en singel.

Underdog är en anthem om att man till slut ska stå där som en vinnare, om att man aldrig behöva känna sig som en förlorare.

Då blir det också tre minuter och fyra sekunders magi …

5/5

Artist:
ULF NILSSON
Album:
UNDERDOG (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
DOCKS, FIFTH ISLAND, SONY MUSIC

Ulf ”The Wolf” Nilsson har för vana att skämma bort oss med bra låtar. Han har ju gjort det sedan han gav oss Little by little, som har streamats runt 13 miljoner gånger på Spotify, för ungefär sju år sedan.

Tidigare under året skickade Ulf Nilsson ut den finfina singeln Where you belong som jag lyckades missa …

Nu är det dags för nästa singelsläpp och dra åt helsike vilken låt han ger oss!

Ulf Nilsson ger oss amerikansk rock från Sverige. Nu känns det lite mer modernt än tidigare. Det är någon nyansskillnad i soundet mot hur det har låtit tidigare. Det fungerar dock hur bra som helst när det blir lite mer arenarock där det också finns plats för lite pop.

Soundet är givetvis viktigt, men det är Nilssons röst – att han ligger inne med en grym rock ’n’ roll-pipa har man vetat sedan första gången man hörde honom – och texten som är grejen denna gång.

It’s hard sometimes not feeling like a misfit
When you’re always being underestimated
Never good enough always out of place yeah
I guess you wouldn’t know unless you’ve lived it

Det är en låt om att aldrig ge upp. Det spelar ingen roll om man känner sig som en missanpassad individ och känner att man inte riktigt passar in i sin omgivning eller om man är nere för räkning av någon anledning.

Det finns alltid en väg upp. Det finns en väg tillbaka. Budskapet Nilsson ger oss är att man ska aldrig ge upp! Även om man har oddsen emot sig så ska man kämpa vidare.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nya låtar, samma skit ... Me And That Man är tillbaka!

Nästa inlägg

Nu tänjer Browsing Collection på gränserna

Senaste om Ulf Nilsson