Nu tänjer Browsing Collection på gränserna

Det är dags för det första fullängdaren på fem år.

Det är dags för uppföljaren till Greetings from Wonderland.

Det är dags för Browsing Collection att släppa Cyber space buffet.

4/5

Artist:
BROWSING COLLECTION
Album:
CYBER SPACE BUFFET
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
DITTO MUSIC

Det är inte så jäkla ofta som man hittar ett hårdrocksband med bara tjejer som lyckas göra riktigt bra plattor. Det är kanske inte så konstigt eftersom det inte finns så jäkla många … men här finns definitivt ett i Skövdebandet Browsing Collection.

De drog i gång 2008, som består av Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren och Carro Karlsson.

  1. Break closed-minded bars
  2. Oh no
  3. Pizza slice paradise
  4. Sväng.mp3
  5. Broken bone blues
  6. Sugar slave
  7. Sister code
  8. Souls for sale
  9. Till I do no more

I ett pressutskick berättar bandet om den nya plattan:

Först och främst har vi definitivt vågat utveckla vårt sound väldigt mycket på den här plattan. Även om vi känt likadant inför tidigare släpp, så är det på riktigt den här gången. Vi vill däremot inte påstå att vi har “hittat” vårt sound nu, för det har vi redan gjort tidigare, men snarare att vi nu tänjt på gränserna och äventyrat vår trygga genre genom att inspireras av allt mellan blues, metal, punk, pop och hiphop.

Browsing Collection, som kommer att finnas med på Sweden Rock Festival i sommar, skickar ut nio låtar som är hårdrock, metal och punk.

Stundtals får man en del vibbar från Royal Republics tidigare plattor, men oftast är det lite tyngre än så. Samtidigt som det både kan vara småtungt och snabbt så är det catchigt.

Det är det redan från början med inledningsspåret Break closed-mind bars. Sedan blir det mest ett jävla skönt ös och det är uppfriskande att Browsing Collection dagdrömmer om hur det skulle vara att baka pizza med Jesus .. .

Det är dock med Sväng.mp3 som man hajar till och mest tänker ”What the fuck?!” Det är hårdrock med feta gitarriff och gansta rap! Det låter sjukt bra hela vägen och Mimi Brander sjunger refrängen: ”Don’t want your help now honey // No need to save me // Don’t wanna have your money // So please just leave me.”

En annan riktigt fet låt är Broken bone blues. Gitarriffet är hur läckert som helst och trumsoundet är lika fett det. Där fick dock Carro Karlsson lägga trumpinnarna åt sidan. Här fick i stället producenten Nicklas Eklund fria händer att sampla och programmera dem.

Vem sa att ett hårdrocksband med bara tjejer inte kan vara bad ass? Browsing Collection är beviset på att de visst kan vara det.

Cyber space buffet släpptes den 27 mars.

Browsing Collection
Mimi Brander (sång, gitarr)
Moa Lenngren (gitarr)
Nora Lenngren (bas)
Carro Karlsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ulf Nilssons nya låt är mer än en singel ...

Nästa inlägg

Crosson bjuder på några feta sleazerock-låtar