Ulf Nilsson ger oss en låt att hämta kraft ifrån

Det har gått någon månad sedan Ulf Nilsson skickade ut den alldeles fantastiska låten Underdog.

Nu är det dags för ett nytt singelsläpp – och visst är det alldeles strålande denna gång också!

4/5

Artist:
ULF NILSSON
Albumtitel:
BREAK ON ME (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
DOCKS, FIFTH ISLAND MUSIC, SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Underdog är en låt om att man till slut ska stå där som en vinnare. Det är en upplyftande låt som får dig på bra humör och det är lysande från början till slut när Ulf ”The Wolf” Nilsson bjuder på sin amerikanska rock från Sverige.

När han nu ger oss Break on me är det givetvis en Ulf Nilsson som man känner igen och som man har känt igen sedan Little by little – och det ska man bara tolka på ett bra sätt. För det han bjuder på är ruskigt bra. Det är det varje gång.

Förra gången var det lite mer fart och drag – även om den låten började i ett långsamt tempo.

Med Break on me drar han ned på tempot och bjuder på en lugnare låt och det har Nilsson gjort bra sedan man hörde honom första gången så det är liksom ingen överraskning att det återigen blir det.

Och återigen blir det en låt där man kan hämta kraft ur det han vill förmedla – och det är svårt att inte lyssna på det med den fantastiska rock ’n’ roll-röst som han ligger inne med. Han gör det dessutom med en sjuhelsikes känsla.

It’s not the end
Look inside you’ll find the strength
To turn the water into wine, it might take some time
So until then, you just

Break on me, let me ease your burden
Take my heart, use it for the hurtin’
When you fall apart, fall in my arms
Break on me

Ulf Nilsson

Om ni inte följer Ulf Nilsson på Facebook så gör det. Där har han under pandemin bjudit på en jäkla massa akustiska spelningar från hemmet – och han gör det skitbra! Man kan konstatera att den rösten han ligger inne med håller hyfsat – läs makalöst – bra även då …

Nu är frågan … albumet … albumet! När kommer ett nytt album?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny suverän singel från Eric Palmqwist

Nästa inlägg

Thåströms liveplatta var precis det man behövde

Senaste om Ulf Nilsson