4/5
Artist:
Julian Brandt & Marina Schiptjenko
Album:
Going to Nice (Singel)
År:
2017
Genre:
Elektroniskt
Bolag:
Julian Music

En känslosam synthpopballad av Julian Brandt

På ettårsdagen av terrorattacken i Nice, då en lastbil körde in i folkmassan på Promenade des Anglais, släppte Julian Brandt sin nya låt Going to Nice.

Gissa om det är känsla i det här …

Julian Brandt var på plats i Frankrike när terrorattacken skedde den 14 juli 2016.

Så här säger han i ett pressutskick:

Jag stod tillsammans med min fru och tittade på fyrverkerierna som avslutade firandet av Frankrikes nationaldag när det fruktansvärda inträffade. Jag hörde ett dån och skrik och så såg vi lastbilen köra in i folkmassan. Det går ej att beskriva paniken som spreds. Vi hade tur som inte hade hunnit gå längre mot vårt hotell och framför allt att vi inte hade med oss våra barn.

Nu finns singeln Going to Nice ute. Det är en fruktansvärt känslosam och vacker låt. Det är musik som hamnar i synthpopfacket och man får 1980-talsvibbar över den här fina balladen.

Låten handlar om att försöka rädda ett förhållande, att hitta gnistan igen. Jag träffade min före detta fru i Nice där vi blev tillsammans sommaren 2000. Så här i efterhand konstaterar jag att den här händelsen blev dödsstöten för vårt äktenskap.

Julian Brandt framför låten tillsammans med Marina Schiptjenko.

Brandt har mer på gång, en EP som heter News.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett nytt spännande Frontiersprojekt: Kryptonite

Nästa inlägg

Lemmy-godkänd rock 'n' roll