Häftig industrimetal med Lindemann

Lite Rammstein och lite Pain.

Mycket mer än så behövs inte för att man ska få en ny kanonplatta under 2019.

Lindemann heter projektet och du vill inte missa den senaste plattan …

4/5

Artist:
LINDEMANN
Album:
F & M
År:
2019
Genre:
METAL
Skivbolag:
LINDEMANN, UNIVERSAL MUSIC, VERTIGO BERLIN

Lindemann är en tysk-svensk grupp – ja, man kan väl till och med kalla det för en supergrupp – där Rammstein-sångaren Till Lindemann och Pains Peter Tägtgren (som även finns med i Hypocrisy) finns med.

Då låter det också som en blandning av Rammstein och Pain. Det är faktiskt lite så enkelt. Det blir någon tung industrimetal med ganska catchiga refränger.

Lindemann släppte debutplattan Skills in pills 2015 och för några veckor sedan kom platta nummer två F & M.

 1. Steh auf
 2. Ich weiß es nicht
 3. Allesfresser
 4. Blut
 5. Knebel
 6. Frau & mann
 7. Ach so gern
 8. Schlaf ein
 9. Gummi
 10. Platz eins
 11. Wer weiß das schon
 12. Mathematik
 13. Ach so gern (Pain Version)

Det är faktiskt sjukt häftigt när Lindemann blandar olika genrer lite som de vill. Det är metal och elektroniskt i en otrolig blandning. Fast det är när det blir industritungt som högtalarna exploderar. Då kan man knappast tro att flera av låtarna ursprungligen gjordes till en teaterpjäs som Till Lindemanns dotter var med i ..

Lindemann har dock mer att bjuda på. De varierar sig något alldeles otroligt och det känns knappast som om man vet vad som ska hända från låt till låt. Visst, varje låt kanske inte riktigt passar en annan, men på det stora hela så är det en sådan där platta som man vill spela söder och samman – trots att tyska knappast är något för en annan. Skoltyskan försvann snabbare än man kan säga Lindemann. Fast det för inget. Här fastnar man faktiskt mest i soundet och sedan har man i alla fall översatt låttitlarna …

Topp tre? Steh auf, Platz eins och Ich weiß es nicht.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tony Harnell är tillbaka med Lovekillers

Nästa inlägg

Gregorian firar 20 år med mastodontplatta!