4/5
Artist:
Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators
Album:
Living the dream
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Snakepit Records, Warner Music

Tredje gången gillt för Slash & Myles …

Varje gång Slash släpper något nytt så jämför det man gör med Guns N’ Roses.

Det kan kännas jäkligt fel.

Slash gör ju faktiskt en del vassa grejer vid sidan om det gänget också …

Att Slash (Saul Hudson) är mest känd som gitarrist i det legendariska bandet Guns N’ Roses råder det knappast någon tvekan om. Han var ju med och gjorde ett gäng med magiska plattor – bland annat Appetite for Destruction, Use Your Illusion I och Use Your Illusion II – med dem och sedan något år tillbaka är han tillbaka i hårdrocksbandet från Kalifornien.

Slash har också en solokarriär och även om det inte brukar nå upp till Guns-höjder så brukar det ändå vara bra.

Slahs sista tre plattor har han gjort tillsammans med Myles Kennedy & The Conspirators:

 • Apocalyptic love (2012)
 • World on fire (2014)
 • Living the dream (2018)

Eftersom inte Guns N’ Roses direkt skämmer bort oss med ny musik så kan man i alla fall glädjas åt man får höra lite Guns-gitarrer i det här … Det är bara till att vrida upp volymen och dra i gång Lost inside the girl så känner man det.

Det behövs liksom inte mer för att en annan ska gilla det här. Sedan gör det ju ingenting att det faktiskt är jäkligt bra hårdrockslåtar, med en del bluesinslag, och Living the dream är faktiskt det bästa som Slash har gjort tillsammans med Myles Kennedy & The Conspirators.

 1. The call of the wild
 2. Serve you right
 3. My antidote
 4. Mind your manners
 5. Lost inside the girl
 6. Read between the lines
 7. Slow grind
 8. The one you loved is gone
 9. Driving rain
 10. Sugar cane
 11. The great pretender
 12. Boulevard of broken hearts

Det är en jämn platta med bra hårdrockslåtar hela vägen. Det är till och med jäkligt bra stundtals. Det är nästan lite så att man undrar hur dessa hade låtit om Slash hade presenterat dem för Axl Rose och sedan hade jobbat på dem tillsammans med Guns ’N Roses

Fast det här duger mer än väl. Det är mest så att man är nyfiken. Slash tillsammans med Myles Kennedy & The Conspirators har utan tvekan gjort en bra platta.

Bästa spåren? Lost inside the girl, The one you loved is gone, The call of the wild och Slow grind.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Paul McCartney - Egypt Station
Föregående inlägg

Paul McCartney blandar och ger

Anti-Flag - American Reckoning
Nästa inlägg

Anti-Flag testar den akustiska vägen