Palace - Binary Music
4/5
Artist:
Palace
Album:
Binary music
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Låt Palaces platta snurra några varv

Gillar du band som Tyketto, Hardline, Europe, Treat och Harem Scarem?

Då ska du definitivt dra i gång Palaces nya platta Binary music och låta den snurra några varv.

Det svenska melodiösa rock-/AOR-bandet bildades av Michael Palace (First Signal, Cry Of Dawn, Kryptonite och Toby Hitchcock) och de är kraftigt influerade av rockmusiken från 1980-talet. Det betyder att vi får mycket keyboardslingor, gitarriff och ett sjuhelsikes gung.

Dessutom får vi stora refränger som det nästan känns som om det glittrar om. Det blir dock inte för mycket av allting utan snarare känns Palace lite, lite tyngre än många av banden som bjuder på liknande musik. Då blir det också mycket bra.

  1. Binary music
  2. Tears of Gaia
  3. Nothing personal
  4. Promised land
  5. Love songs
  6. Dangerous grounds
  7. Queen of the prom
  8. Who’s counting time
  9. Julia
  10. To have and to hold

Palaces debutalbum Master of the universe fick ett varmt mottagande av AOR-fansen. Denna gång bör det absolut inte bli sämre … Binary music är ytterligare ett steg framåt och Palace låter bättre än någonsin.

Det finns faktiskt bara en låt som inte riktigt, riktigt går hem hos mig mig och det är Queen of the prom. Den är lite för poppig på något sätt. Det fungerar, men resten av albumet är klart bättre.

Topp tre? Julia, To have and to hold och Promised land.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Daniel Trigger - Right Turn
Föregående inlägg

Daniel Trigger väljer den melodiösa vägen

Nästa inlägg

Efter den jobbiga tiden: Mike Posner släpper Move on

Senaste om Palace