4/5
Artist:
Glint
Album:
Inverter
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Votiv Publishing LLC

Glints låtar sätter sig direkt

2006 släppte Glint sitt debutalbum.

Tio år senare var det dags för Inverter.

Gissa om det är ett bra album!

New York-bandet, som bildades 2003 av Jase Blankfort som sedan tog med Anders Fleming, bjuder på en mjuk alternativ rock/elektronisk rock, med grymma melodier och det blir någon slags ”wall of sound”. Det blir låtar som sätter sig i skallen direkt och man vill bara ha mer.

Inverter inleds med ett meningslöst intro, men så fort det är över är det bara till att börja småle.

Daydreamers är en väldigt bra låt. Det börjar lugnt, men sedan drar trummorna och elgitarren i gång.

Det blir lite poppigare, nästan smårockig synthpop, i Breathe. Det är väldigt annorlunda mot Daydreamers, men ta mig tusan vad bra det är. Och när refrängen går i gång …

Get out the way är den bästa låten på plattan. Det tickande synthljudet i bakgrunden är hur skönt som helst och när sedan låten drar i gång. Oj, vilken höjdare. Det påminner en del om Blaqk Audio.

Get out the way

Get out the way

Get out the way

I’ve been running around corners and kicking down doors

 

Get out the way

Get out the way

Get out the way

I’ve been looking for you but don’t know what for, don’t know what for

Nästa låt som sticker ut, på en platta där det knappt finns ett svagt spår, är pianoballaden JunkyGuided är en annan höjdare och en låt som låter inte som någon annan på plattan är Soldiers in the dark. Där går Glint över helt och hållet till någon mörk synthpop. Men de hoppar snart in på rätt spår igen. Far from here är väldigt bra precis som While you sleep.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

  1. I just want to say THANK YOU SO MUCH for posting the snippet of lyrics for Get Out The Way that you posted. I heard this song on my Spotify weekly Discovery playlist and loved it. A few weeks went by and the tune came back into my head ”We’ve been running round corners and kicking down doors” but couldn’t find it on any lyrics site anywhere. So I’ve been going through all of my playlists (I save all of my weekly discovery songs to a history playlist) trying to find it. This search has been going on for 4 weeks now! Google even failed me. Until I found your blog! Thank you!!!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är lätt att fastna för Matty James

Nästa inlägg

Wow! Det bästa någonsin av Volbeat