Sister Hazel - Fire
5/5
Artist:
Sister Hazel
Album:
Fire (EP)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Croakin' Poet Records

Sister Hazel släpper ny grym EP i sin elementserie

Sister Hazel är tillbaka med sin tredje EP i elementserien.

Vi får Fire – och det är den bästa i den serien så här långt från det amerikanska alternativa rockbandet.

Sister Hazel bildades 1993 och de var ett av favoritbanden här hemma under några år. Det var bland annat Sister Hazel, Matchbox Twenty och Hootie & The Blowfish som hade något alldeles extra.

Den alternativa rockmusik som de här gängen skickade ut spelades dag ut och dag in och Sister Hazel har några sylvassa plattor i sin diskografi.

 • Sister Hazel (1994)
 • … Somewhere more familiar (1997)
 • Fortress (2000)
 • Chasing daylight (2003)
 • Lift (2004)
 • Absolutely (2006)
 • Release (2009)
 • Heartland highway (2010)
 • Lighter in the dark (2016)

Sedan Sister Hazel släppte Lighter in the dark har de valt att släppa några EP som ingår i deras elementserie. Ni vet hur det är inom många religioner med de fyra grundelementen jord, luft, eld och vatten som har spelat en viktig roll.

Fire blir den tredje EP:n i den serien där vi tidigare har fått Water (2018) och Wind (2018).

 1. Every heartbreak
 2. On and on
 3. Life and love
 4. Fire
 5. She’s all you need
 6. Here with you
 7. Elements III (Growin’ up)

Det är en urstark EP och det här känns som om man är tillbaka på 1990-talet då Sister Hazel var som bäst. Den senaste sjuspårs-EP:n tillhör det bästa som de har gjort.

Vi får ett Sister Hazel som man känner igen där de blandar southern rock, folkrock, janglepop, country och klassisk rock ’n’ roll. Det påminner en del om Hootie & The Blowfish och det hör man redan på det smått magiska förstaspåret Every heartbreak. Det är en sådan jäkla känsla i det här. När sedan Ken Block ligger inne med en grym pipa så är det bara att suga åt sig det här.

Sedan tar On and on vid … Vilket gung! Vilken låt! Sister Hazel är tillbaka på bästa sätt! Det här gänget vet hur man ska få till en bra melodi och en minst lika bra refräng – och vilket gitarrsound! Det här är klass.

En annan kanonlåt är balladen och titelspåret Fire. Det är en sådan känsla i den här alternativa country-låten att nackhåret reser sig.

Alltså … det finns ingenting annat att säga än att det här är en platta som man inte får missa. Det är ren och skär magi från början till slut – och förmodligen den bästa EP:n som släpps under 2019.

Sister Hazel
Ken Block
(sång, gitarr)
Jett Beres (bas)
Andrew Copeland (gitarr)
Ryan Newell (gitarr)
Mark Trojanowski (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bazilian & Wester - amerikansk & svensk folkrock …

Killer Chilton - Lite Till - Jenny Nej
Nästa inlägg

Killer Chilton skickar ut Popsicle-vibbar

Senaste om Sister Hazel