4/5
Artist:
Boulevard
Album:
IV: Luminescense
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Boulevard Canada

Boulevards första studioplatta på 27 år

Luminescense är den första nya studioplattan på 27 år från Boulevard.

Comebackplattan är verkligen värd att låta snurra gång på gång …

Det kanadensiska rockbandet Boulevard bildades 1983 i Calgary. De släppte plattorna BLVD (1988) och Into the street (1990).

1991 tog allting slut. Trots två bra plattor så lades bandet ned och efter x antal år så trodde man inte att man skulle få höra något mer från dem.

Men 2014 var Boulevard tillbaka och spelade på Firefest i Nottingham. De började också att skriva på nya låtar. Och i september fick vi IV: Luminescense. (IV beror väl på att de räknar med en live-dvd i sin diskografi). Det här är en grymt skön platta!

 1. Out of the blue
 2. Life is a beautiful thing
 3. Laugh or cry
 4. What I’d give
 5. Come together
 6. Runnin’ low
 7. I can’t tell you why
 8. Confirmation
 9. Good enough
 10. Slippin’n away
 11. What are you waiting for
 12. Don’t stop the music

BoulevardDavid Forbes (sång), Dave Corman (gitarr), Andrew Johns (keyboards), Mark Holden (saxofon), Randall Stoll (trummor) och Cory Curtis (bas) – visar på låt efter låt att de har varit saknade för en annan diggar det här skarpt.

Det är klassisk melodiös rock! Och den melodiösa rockmusiken lyfts ytterligare med saxofonen och pianot/keyboardet. Det gör att Boulevard sticker ut en del i jämförelse med mycket annat som släpps i dag.

Vi får allt det där redan i de två första låtarna, Out of the blue och Life is a beautiful thing, och sedan skickar Boulevard ut Laugh or cry som är en grym låt!

Vi får även en smäktande ballad i What I’d give. Det kan vara den absoluta favoriter på plattan. Är man en sucker för ballader så kommer man liksom inte undan den här … En annan missa för allt i världen inte-låt är Runnin’ low.

Totalt sett så finns det faktiskt inte ett svagt spår här. Hela plattan håller hög klass och gillar du band som Toto och Chicago så lär du nog inte ha några större problem med att vrida upp volymen och dra i gång Luminescense.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Suicide Bombers ger oss sleaze med 80-talsvibbar

Nästa inlägg

John Död avbryter julkoman och ger oss en ny låt