The Menzingers gör en av årets bästa plattor!

Tillhör du dem som saknar The Gaslight Anthem och letar efter någon som i alla fall påminner lite smått om dem?

Du behöver inte leta längre.

Det är bara till att dra i gång The Menzingers senaste kanonplatta!

5/5

Artist:
THE MENZINGERS
Album:
HELLO EXILE
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
EPITAPH

Det amerikanska punkrockbandet bildades 2006 i Scranton, Pennsylvania. Fast det där med punk kan man ta med en nypa salt. Det är lite samma sak med The Menzingers som det är med The Gaslight Anthem. Det är liksom lika mycket alternativ rock som det är punkrock. De ligger där och balanserar fast det spelar ju knappast någon roll vad man kallar det för när det låter så här sjukt bra …

Hell exile blir The Menzingers sjätte studioalbum.

 • A lesson in the abuse of information technology (2007)
 • Chamberlain waits (2010)
 • On the impossible past (2012)
 • Rented world (2014)
 • After the party (2017)
 • Hello exile (2019)

När The Menzingers släppte After the party så var det definitivt det bästa som de hade gjort under karriären. Plattan kryllar av kanonlåtar och när man sedan fick se dem live så växte de ännu mer. Det är ett sylvasst band – och de blir bara bättre och bättre. Att de skulle kunna klå After the party hade man kanske mer hoppats än trott på, men The Menzingers gör det! Hello exile är det bästa som de har gjort och bara det säger egentligen väldigt mycket.

 1. America (You’re freaking me out)
 2. Anna
 3. High school friend
 4. Last to know
 5. Strangers forever
 6. Hello exile
 7. Portland
 8. Strain your memory
 9. I can’t stop drinking
 10. Strawberry mansion
 11. London drugs
 12. Farewell youth

Det här är nära på en overkligt bra platta. Det börjar med den politiska America (You’re freaking me out) och man sitter nästan och bara småler över hur bra det låter. Det är alternativ rock och det är punk som fastnar så fort det går i gång.

Oh, how do I steer my early 30’s
Before I shipwreck, before I’m 40
Oh, ain’t it a shame what we choose to ignore
What kind of monsters did our parents vote for?

Det är en platta med låtar som går i ett lite mer långsamt tempo om man jämför med After the party. Det är fler låtar som går i ett mellantempo – och det låter sjukt bra. Ta bara Anna … herre jösses! Det är en låt om saknad. Titelspåret Hello exile är även det lite romantik. Här handlar det om en sommarkärlek …

Det är lite så det är plattan igenom. Det är mellantempo, det är rock med punkvibbar och det är bra texter med viss igenkänningsfaktor.

Och det kryllar av kanonlåtar på albumet och det här håller samma nästan höga klass som The Gaslight Anthems The ’59 sound – och ett bättre betyg är så går liksom inte att får. Hello exile tillhör de absolut bästa albumen som du kommer att släppas under 2019.

Det blir lätt så när man skickar ut en låt som I can’t stop drinking

I’m cheap beer drunk in a bar off Passyunk
I’ll be here until the lights come up again
Feel free to join me if you’re bored or feeling lonely
I could sure use the company

Topp tre? Eh, nej! Topp fem!? Nej! Kör hela plattan!

The Menzingers
Greg Barnett (sång, gitarr)
Tom May (sång, gitarr)
Eric Keen (bas)
Joe Godino (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

5 Comments

 1. […] The Menzingers släppte Hello Exile under 2019 och för mig var det årets bästa platta. Hela albumet är makalöst bra och det amerikanska punkbandet, som även har alternativ rock i sina låtar, bjöd på något som man inte hittar varje dag. Bara man tänker på det albumet så börjar man att le. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Studioplatta nummer fem av Foy Vance

Nästa inlägg

Sister Hazel släpper fjärde EP:n i sin serie

Senaste om The Menzingers