The Menzingers gör om sina låtar

The Menzingers har passat på att göra musik när de har suttit i karantän.

De har valt att göra om de tolv låtarna från den magiska plattan Hello exile och nu får vi ett smakprov av vad som komma skall i Strawberry mansion och High school friend.

4/5

Artist:
THE MENZINGERS
Albumtitel:
STRAWBERRY MANSION/HIGH SCHOOL FRIEND (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
EPITAPH

The Menzingers släppte Hello Exile under 2019 och för mig var det årets bästa platta. Hela albumet är makalöst bra och det amerikanska punkbandet, som även har alternativ rock i sina låtar, bjöd på något som man inte hittar varje dag. Bara man tänker på det albumet så börjar man att le.

När bandmedlemmarna nu har suttit i karantän har de valt att ta låtarna från Hello exile och göra om dem i nya versioner. Nu blir det mer avskalat och akustiskt.

Visst, originalversionerna går inte att slå. Så är det bara, men det är skönt att få höra såväl Strawberry mansion som High school friend på ett annorlunda sätt. Framför allt är det High school friend som låter bra på detta sätt. Den här avskalade version och munspelet … det är godis för själen! Vilken version! Vilken låt!

I was getting fucked up with a high school friend
Wondering where all the good times went
I was getting fucked up with a high school friend
Wondering where all the good times went

The Menzingers

From exile släpps den 25 september.

The Menzingers
Tom May
(sång, gitarr)
Greg Barnett (sång, gitarr)
Eric Keen (bas)
Joe Godino (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är en kalasplatta från Arctic Rain

Nästa inlägg

En oförglömlig klassiker från Simple Minds

Senaste om The Menzingers