Här är Flora Cashs andra fullängdare

De släppte sin debutplatta för tre år sedan.

De följde upp den med en EP förra året – och nu är det dags för Flora Cash att släppa sin andra fullängdare: Baby, it’s okay.

4/5

Artist:
FLORA CASH
Album:
BABY, IT’S OKAY
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ICONS CREATING EVIL ART

Flora Cash har släppt plattan Baby, It’s okay. Foto: Pressbild

Historien om Flora Cash är lite speciell. Den är trevligt speciell … Flora Cash bildades efter att Minneapolis-födde Cole Randall hade lagt upp sin musik på Soundcloud. Randalls musik fångade Shpresa Lleshajs intresse och hon började skriva kommentarer under låtarna.

De började höras av och snart reste Lleshaj till Randall i Minneapolis. De började sedan göra musik tillsammans, men det ledde till mer än så. Lleshaj och Randall är inte bara Flora Cash. De är även gifta.

Ja, det kanske är en parentes om man ska lyssna på plattan Baby, it’s okay som innehåller tolv spår.

 1. Born in the slumber
 2. You love me
 3. Electricity
 4. Honey go home
 5. I wasted you
 6. Missing home
 7. In a little bubble
 8. Still alive
 9. They own this town
 10. For a while
 11. You’re somebody else
 12. Love is in the small things

Här ger oss Flora Cash någon drömlik/atmosfärisk indiepop/indierock. Det är kanske inte världens lättaste musik att ta sig till efter en lyssning, men ge det några lyssningar så låter det väldigt bra. Om man ska jämföra med något annat så ligger kanske Lana Del Rey hyfsat nära till hands.

Då är det väldigt intimt och ganska mörkt. Det är inte direkt som om man studsar runt av glädje när man hör detta. Då är det desto mer känslosamt …

Topp tre? Love is in the small things, You love me och Born in the slumber.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blev vuxen-emo av American Football

Nästa inlägg

The Bombpops tar några kliv framåt och uppåt