Här är en ny kanonsingel från Jon Meadows

Under 2018 släppte Jon Meadows albumet Majestic 12.

Nu är det dags för lite ny musik från mannen från Liverpool.

Vi får singeln I’ll sail away.

5/5

Artist:
JON MEADOWS
Album:
I’LL SAIL AWAY (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
1708448 RECORDS DK

Jon Meadows är engelsmannen som är helt självlärd när det kommer till att spela gitarr, bas och trummor. Bara det är imponerade.

På plattan Majestic 12 handlar det om indierock/grunge som är skitigt och kaosartat. Det är stökigt som tusan, men det låter bra.

När det nu kommer en ny singel så kan man ju tro att det blir en fortsättning på det. Det blir det inte. Glöm allt sånt, men I’ll sail away seglar lite i samma spår som Standing there with me som finns med på den förra plattan. Den sistnämnda är en akustisk sak som skickar ut en hel del The Smashing Pumpkins-vibbar.

I’ll say away är dock ännu bättre! Det låter sjukt bra – och för den som gillar Oasis så lär man höra likheter med en viss låt … Meadows lite hesa röst gör sig så jäkla bra till detta. Det blir lite som en blandning av Oasis och Nirvana. Typ.

När man sedan får en text som får en att börja fundera om när det är dags att segla vidare bort för att man helt enkelt är värd mer än det andra ser i en så hamnar den här låten på repeat.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Bombpops tar några kliv framåt och uppåt

Nästa inlägg

Exklusiv Sverigepremiär för Tygers Of Pan Tang!

Senaste om Jon Meadows