You Me At Six - VI

Det är succé varje gång för You Me At Six

Det är självsäkert, annorlunda – och inte minst jäkligt bra.

Det är You Me At Six som är tillbaka med en ny studioplatta.

Vi får VI.

4/5

Artist:
YOU ME AT SIX
Albumtitel:
VI
År:
2018
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
YOU ME AT SIX, AWAL RECORDINGS LTD.

Det brittiska rockbandet You Me At Six som kommer från Weybridge, Surrey, bildades för 14 år sedan.

Och det har varit framgångar för bandet sedan starten. Både singlar och album har gått bra på topplistorna i England. Fem av sex album har till och med nått topp tio på UK-albumlistan.

Med det senaste släppet har bandet nu sex album i sin studiodiskografi:

 • Take off your colours (2008)
 • Hold me down (2010)
 • Sinners never sleep (2011)
 • Cavalier youth (2014)
 • Night people (2017)
 • VI (2018)

De har en del att leva upp till, inte minst efter förra årets album Night people. Den moderna alternativa rocken som de bjuder på är sådan musik som fastnar och som hänger kvar länge. Det är ingen skillnad med det när vi får VI.

 1. Fast forward
 2. Straight to my head
 3. Back again
 4. Miracle in the mourning
 5. 3AM
 6. I O U
 7. Pray for me
 8. Predictable
 9. Danger
 10. Losing you

Soundet skiljer sig dock en del från vad You Me At Six gav oss senast då de hamnade i samma fack där det finns band som The Goo Goo Dolls och Matchbox 20.

Det är fortfarande modern alternativ rock med elektroniska inslag, men nu vrider de till det och ger ger sig in ännu mer på popspåret. You Me At Six ser dock till att balansera det på rätt sätt. Visst är det mycket pop över en del låtar, men det blir aldrig för mycket. You Me At Six är fortfarande ett rockband.

På VI skickar de ut ett helt gäng med sylvassa låtar och redan i somras gick You Me At Six på knock när de gav oss singeln 3AM. Det är ett så sjukt skönt gung att man inte kan sitta still. Lägg sedan till en refräng som är ännu värre … Det är helt enkelt en grym rocklåt som har popinfluenser.

Now it’s 3AM and you’re calling me up again

And you wanna know if I meant every word that I said

You should go home, but you just got a taste of the midnight air

You should go home, go home, but you wanna come here

Innan den låten har vi fått Fast forward, Straight to my headBack again och Miracle in the mourning. Alla är bra där Back again sticker ut lite extra. Det är en magisk You Me At Six-låt. Det där suveräna gunget finns här, gitarrsoundet finns här och inte minst så får man en refräng som man vill sjunga med i. Det här låter faktiskt lite som Maroon 5.

Nästa låt som tar plats som en av de absolut bästa på plattan är sistspåret Losing. Det är en lite softare låt, men återigen fastnar man för gitarrsoundet och Josh Franceschis sånginsats. Straight to my head ska också nämnas …

You Me At Six har återigen gjort en klassplatta. Den kommer dock inte upp i riktigt samma nivå som Night people. Man saknar en lite tyngre rocklåt på VI, men de valde den här vägen och det köper man rakt av.

You Me At Six

Josh Franceschi (sång)

Max Helyer (gitarr)

Chris Miller (gitarr)

Matt Barnes (bas)

Dan Flint (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Impellitteri - The Nature Of The Beast
Föregående inlägg

Platta nummer elva från Impellitteri

RebelHot - Uncomfortableness
Nästa inlägg

RebelHot ville göra sin platta på "old school"-sättet ...

Senaste om You Me At Six