4/5
Artist:
The Great Awake
Album:
Reasons for leaving
År:
2016
Genre:
Punk
Bolag:
The Great Awake

Skön poppunk från Sydney

Sätt i gång förstärkaren. Höj volymen. Höj den lite till. Dra i gång The Great Awakes senaste platta Reasons for leaving. Sedan är det bara till att njuta.

Så där enkelt kan det vara att få en bra start på dagen för The Great Awakes debutalbum är något alldeles extra. Det är punkrock som hamnar i samma fack som Green Day, Blink-182 och Millencolin så gillar dem så lär du inte bli det minsta besviken.

Syndneybandet ger oss poppunk med klaschiga melodier. Hela plattan är som en åktur på Liseberg. Det är full fart från början och det är energiskt som tusan.

  1. Streets ahead
  2. Eastbound
  3. Departure lounge
  4. Bitter skin
  5. Live slow die eventually
  6. Happiness for sale
  7. Use your delusion II
  8. So much for rest
  9. If there is a hell that’s where we’re headed
  10. Never forget

Förstasingeln är Departure lounge. Det är svårt att inte gilla det här. Det är något speciellt med denna typ av punkrock från Australien.

Men innan den låten får vi Streets ahead och Eastbound på plattan. Det är en vansinningt bra start … Det är bara till att bocka och buga.

Och plattan fortsätter att hålla en bra hög nivå. Låt efter låt är bra och plattans avslutningslåt Never forget är en helt klart en av de största favoriterna.

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Låt Bob Dylan vara i fred

Nästa inlägg

Är detta en ny hit med Darius Rucker?