Två härliga singlar från brittiska F.O.L

Det brittiska rock ’n’ roll-bandet F.O.L presenterar sig med två singlar som de har nått framgångar med på hemmaplan: Quarter past midnight och Russian interference.

4/5

Artist:
F.O.L
Albumtitel:
QUARTER PAST MIDNIGHT / RUSSIAN INTERFERENCE (SINGEL)
År:
2020-2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
F.O.L

Oh! Detta var en trevlig överraskning för en som hade noll koll på F.O.L – vilket står för Future Of Legends och det är ett passande namn …

Hur som helst så har den nuvarande line-upen i rockbandet, som kommer från Essex, varit i gång sedan 2020, men bandets historia sträcker sig egentligen redan till 1990-talet då bandmedlemmarna umgicks i samma kretsar i hemstaden Clacton on Sea där de spelade i olika band.

Det var dock först 2019 som de bestämde sig för att göra rock ’n’ roll tillsammans och deras sound har av BBC Radio beskrivits som Queens Of The Stone Age möter Sex Pistols.

Nu jobbar de med sitt debutalbum och det känns som kom det kommer att bli något alldeles extra från bandet, som har influenser från allt mellan The Who, The Rolling Stones och Sex Pistols till Clockworks och Oasis, för de här senaste singlarna är hur sköna som helst.

Framför allt så är Quarter past midninght, som släpptes i november förra året och som är bandets debutsingel, en höjdare.

Det låter som om Oasis har blivit dränkt i adrenalin! Man får helt klart en del Oasis-goes punk-vibbar över den låten som snabbt hamnar på repeat samtidigt som volymen höjs.

Det är verkligen en skön rock ’n’ roll-låt där energin fullkomligt sprutar ut! Man kan verkligen förstå att att Snake oil music nominerade Quarter past midnight till årets singel i fjol. Lyssna på gitarriffet!

Sedan har vi deras senaste singel, Russian interference, som plockades upp av såväl radiokanaler på hemmaplan som utomlands. Den är inte riktigt lika vass som Quarter past midningt, men gillar du soundet på den så lär du gilla soundet på Russian interference. Här blir det mer punk, mer The Clash, och mindre Oasis. Det är dock samma energi och det är en jäkligt bra låt även detta.

Snacka om att presentera sig från sin bästa sida!

Detta är F.O.L. Nu väntar man bara på den där debutplattan och blir den något som detta så lär det bli grymt!

Detta är F.O.L:

Adam Sinclair (sång, gitarr)
”Considered by some to be one of the greatest songwriters still to be discovered. Ads is no stranger to high profile gigs and has enjoyed past success in bands such as The Noize and Cells. His straight talking lyrical style and vision has given him a unique style which draws upon his influences, these include the Beatles and Paul Weller. Ads is best seen live where he is able to convey his energy and passion perfectly to his audience.”

Rob Norris (gitarr)
”Rob brings the flavor to the mix with his instinctive riffs and effects that light up the whole F.O.L sound. Rob is no stranger to success having been part of We are Embassy (formerly British Standard) and enjoying success on the live circuit for over four years.”

Dan Shepherd (bas)
”A true talisman, priding himself on his no nonsense driving bass guitar playing. His bass guitaring heros include John Entwistle right through to the attitude of Syd Vicious. Dan provides a powerful backing to the grit that Ads provides in his vocals. It’s also fair to say that Dan is also an accomplished musician having been a member of The High and Disreali.”

Bryn Morgan (trummor)
No one bangs the drums with as much heart felt passion and power as Bryn. He is the powerhouse behind F.O.L music. Delivering a faultless performance in both recording and live performances, Bryn is also an accomplished guitar player who was part of Teevo who were the first band to strike a deal with Napster.”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sofistikerad folkrock när Ben Howard släpper nytt

Nästa inlägg

Uppiggande bröl & vackra ballader