The Killers & Springsteen ger oss Dustland

/

The Killers dammar av en gammal låt och tar lite hjälp – och vips så har vi en ny kanonlåt.

Vi får Dustland.

5/5

Artist:
THE KILLERS FEATURING BRUCE SPRINGSTEEN
Albumtitel:
DUSTLAND (SINGEL)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
ISLAND RECORDS, UMG RECORDINGS, INC

Det var 2008 som The Killers släppte det fantastiska albumet Day & age. På den plattan finns låtar som Human, Spaceman, Losing touch och A dustland fairytale.

Och det är den sistnämnda som The Killers har plockat upp 13 år senare. Tråkigt? Löjligt att ta en gammal låt och spela in den på nytt? Mycket möjligt, men inte denna gång.

Låten i original är skitbra och när de nu putsar upp den tillsammans med ingen annan än Bruce Springsteen, som hjälper till med sången, så kan det väl knappast bli annat än himla bra.

Det var faktiskt Springsteen – som har inspirerat The Killers-sångaren Brandon Flowers genom åren – som tog initiativet till det här samarbetet. Han kände att Dustland kunde kopplas samman med en del låtar som han hade gjort. Exempelvis Jungleland, Badlands och The promised land.

Det är lite kul att Springteen dyker upp lite här och var nu för tiden. Det är inte så länge sedan har gjorde låten Chinatown tillsammans med Bleachers.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu blir det poprock och country med Hilary Scott

Nästa inlägg

En rock-resa åt helt rätt håll

Senaste om Bruce Springsteen