5/5
Artist:
KSMB
Album:
Rika barn leka bäst
År:
1982
Genre:
Punk
Bolag:
MNW

KSMB – punkens stora namn i Sverige

Kurt Sune Med Berit = KSMB är ett av de stora punkavtrycken i svensk musikhistoria. Rika barn leka bäst kom 1982 och tillhör 80-talspunkens stora alster.

Det är en skiva med bara hits och enligt mig finns inte en dålig låt. Första låten Sex noll två sätter ribban sedan drar det i väg med hits som Polsk Zchlager, Blått och guld, Klockan 8, Snopprock och Jag vill bara dansa.

KSMB lade av för tidigt, men hade häromåret en bejublad och ovanlig reunion på Bråvallafestivalen, tyvärr utan gittaristen Guld-Lars som gick bort i cancer strax innan.

Men olika medlemmar i bandet för arvet vidare, Alonzo spelade med Fas 3, Johan Johansson kör sina grejer och Steppan fick ett uppsving efter Bråvalla.

En turné med KSMB, med bland annat Sulo som motor i bandet, är klar för 2017. Missa inte detta!

Och för Guds skull köp skivan om ni inte har den …

  1. Sex noll två
  2. Upp & Ner
  3. Polsk zchlager
  4. Blått och guld
  5. Klockan 8
  6. Snopprock
  7. Jag är ingenting
  8. Jag vill bara dansa
  9. Drömmar

 

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Grönsakshandlaren som blev synthpopikon

Nästa inlägg

Bon Jovi överträffade sig själva

Senaste om KSMB