Nu blir det poprock och country med Hilary Scott

Hilary Scott – inte Hillary Scott – är aktuell med en ny EP.

Och Kaleidoscope är en riktigt skön poprock/americana/country-platta.

4/5

Artist:
HILARY SCOTT
Albumtitel:
KALEIDOSCOPE (EP)
År:
2021
Genre:
AMERICANA, COUNTRY, POPROCK
Skivbolag:
BELLTOWN RECORDS

Hilary Scott släpper nytt. Foto: Pressbild

Det där med stavningen av namnet är viktigt. Den andra Hillary Scott är sångare i Lady A (tidigare Lady Antebellum) och det är alltså inte henne det handlar om här.

Detta är i stället Hilary Scott som slog igenom internationellt med albumet Freight train love 2015. Hon tog namnet Scott sedan hennes bror plötsligt gått bort och för att hylla honom tog hon artistnamnet Hilary Scott för omkring 20 år sedan.

Hon har genom året gjort 10-15 plattor och nu är det alltså dags igen. Nu får vi EP:n Kaleidoscope.

  1. Just a shame
  2. Almost home
  3. Too much is not enough
  4. And just
  5. Free country

Scott har hela tiden tänjt på gränserna när det gäller olika genrer. Det är allt från americana, soul, blues och rock till country och pop som hon har gett oss genom åren.

I de här fem låtarna blir det inte fullt så många spridda skurar utan Scott håller sig mest till poprock, men givetvis får hon plats med lite annat i låtarna också. Det är bestämt lite kul att höra.

Albumet börjar med en riktig topp: Just a shame. Där blir det poprock – och det påminner en del om det skotska rockbandet Texas med Sharleen Spiteri i spetsen. Det blir både ett skönt gitarrsound och en härlig refräng.

Scott har faktiskt redan vunnit ett pris för en av låtarna här. Det är And just, som Scott skrev till sin man, som hon vann låtskrivartävlingen i Festival Degli Autori i Sanremo, Italien. Det är en skön poprock-låt med country-känsla.

Annars är det Too much is not enough som kanske är den största favoriten på EP:n – och återigen får man en del Texas-vibbar. Det är en låt som handlar om att få ut det mesta av livet och det spelar ingen roll var du har varit tidigare i livet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Från ökensand till surfvågor

Nästa inlägg

The Killers & Springsteen ger oss Dustland