Kissin’ Dynamite briljerar med det nya albumet

Det har börjat trilla in en del fina melodiösa hårdrocksalbum så här i början av 2022.

Ett av de allra vassaste är Kissin’ Dynamites Not the end of the road.

4/5

Artist:
KISSIN’ DYNAMITE
Albumtitel:
NOT THE END OF THE ROAD
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
NAPALM RECORDS

Kissin’ Dynamite är hårdrocksbandet som startade som ett skolband, men som sedan har växt ut till något alldeles extra. 2008 släppte de debutalbumet Steel of Swabia och nu är det dags för album nummer sju.

 • Steel of Swabia (2008)
 • Addicted to metal (2010)
 • Money, sex and power (2012)
 • Megalomania (2014)
 • Generation goodbye (2016)
 • Ecstasy (2018)
 • Not the end of the road (2022)

Och det är en riktigt vass platta som det tyska hårdrocksbandet har snickrat ihop.

 1. Not the end of the road
 2. What goes up
 3. Only the dead
 4. Good life
 5. Yoko Ono
 6. Coming home
 7. All for a halleluja
 8. No one dies a virgin
 9. Gone for good
 10. Defeat it
 11. Voodoo spell
 12. Scars

Det är melodiöst som tusan, men det blir inte AOR. Kissin’ Dynamite väljer inte den vägen utan det det lutar i stället över åt det lite tyngre hållet. Man kommer dock inte ifrån att det är ultracatchigt …

Albumet inleds med titelspåret Not the end of the road, som också är en av topparna, och den som gillar den melodiösa hårdrocken från 1980-talet borde digga det här. Sicken refräng!

What goes up är nästa höjdare och den ser till att pulsen hålls uppe. Det är en riktigt skön rock ’n’ roll-stänkare som skickar ut en del klassiska Bon Jovi-vibbar – och redan här kan man konstatera att detta är en platta för den som gillar band som Eclipse, Bon Jovi, Crazy Lixx och W.E.T. – och då är det bara till att låta Only the dead snurra på.

Albumet tappar lite kraft, men med Coming home så lyfter allting igen – och återigen får man en del Bon Jovi-vibbar. Låten är lite softare, men den fastnar direkt. På något sätt så minns man sommaren när den här fantastiska låten är i gång …

Med Gone for good blir det en ballad och tändaren, eller nu för tiden är det väl mobiltelefonen, åker fram … det är en klasslåt. Igen.

Fast med Kissin’ Dynamite vill man ha lite mer fart – och det kommer med Defeat it. Här är Bon Jovi-vibbarna utbytta mot ett klassiskt Scorpions. Samtidigt är det ett ganska modernt sound och refrängen är ultracatchig.

Vooodoo spell och Scars får sedan runda av en riktigt fin platta och Not the end of the road är ett ”måste lyssna på”-album för den som gillar melodiös hårdrock.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Autumn's Child släpper nytt med Zenith

Nästa inlägg

Sutherland blir bara bättre och bättre