Tygers Of Pan Tang är tillbaka med en grym platta

Tygers Of Pan Tang är tillbaka med en ny platta och uppföljaren till det självbetitlade albumet från 2016.

Och de är tillbaka på bästa sätt med Ritual!

5/5

Artist:
TYGERS OF PAN TANG
Album:
RITUAL
År:
2019
Genre:
METAL
Skivbolag:
MIGHTY MUSIC, TARGET GROUP

Tygers Of Pan Tang är tillbaka med en ny fantastisk platta. Foto: Pressbild

Det brittiska heavy metal-bandet Tygers Of Pan Tang, som kommer från Whitley Bay, bildades 1978 och de brukar nämnas tillsammans med Iron Maiden, Saxon och Motörhead.

Fast allt har väl inte varit en dans på rosor för Tygers Of Pan Tang och bandet har legat nere vid tillfällen, bland annat under en tioårsperiod med början under slutet av 1980-talet. Sedan 1999 är de dock fullt aktiva igen.

 • Wild cat (1980)
 • Spellbound (1981)
 • Crazy nights (1981)
 • The cage (1982)
 • The wreck-age (1985)
 • Burning in the shade (1987)
 • Mystical (2001)
 • Noises from the cathouse (2004)
 • Animal instinct (2008)
 • Animal instinct x2 (2009)
 • Ambush (2012)
 • Tygers Of Pan Tang (2016)
 • Ritual (2019)

Det tog sin tid för Tygers Of Pan Tang att få ihop låtarna till Ritual. Bland annat så tvingades man att skjuta fram studiotiden vid två tillfällen, men när nu resultatet finns här så går det knappast att ifrågasätta det …

 1. Worlds apart
 2. Destiny
 3. Rescue me
 4. Raise some hell
 5. Spoils of war
 6. White lines
 7. Words cut like knives
 8. Damn you!
 9. Love will find a way
 10. Art of noise
 11. Sail on

Albumet är producerat av den förre Tygers Of Pan Tang-gitarristen Fred Purser i Trinity Heights studio i Newcastle Upon Tyne. Søren Andersen mixade låtarna i Medley Studios i Köpenhamn. Bakom mastringen stod Harry Hess (Harem Scarem).

De har hjälpt Tygers Of Pan Tang att få till en sylvass platta för det är precis det som Ritual är.

Det är en heavy metal-platta av högsta klass. Det är tungt, fett och fläskigt, men samtidigt är det melodiöst och rytmsektionen ser till att det blir en jävla groove i låt efter låt. Sedan kryddas det med härliga gitarrsolon. För en som inte riktigt gillar stenhård metal så smakar det här verkligen mumma!

Här finns några riktigt feta låtar i Rescue me och Spoils of war. De är tunga, men samtidigt så är det melodiösa och ett jävla gung. Då går det liksom inte att sluta lyssna! White lines, Raise some hell och Damn you! är andra låtar nästan känns som åsnesparkar i bröstet!

Det finns också låtar där Tygers Of Pan Tang drar ned på tempot och visst fan låter Destiny, Rescue me och Love will find a way precis lika bra de. Det finns också plats för balladerna Words cut like knives och Sail on. Tygers Of Pan Tang får med lite av allt.

Det är så starka låtar och ett så skönt modernt sound att Tygers Of Pan Tangs Ritual seglar upp på listan över årets bästa album!

Tygers Of Pan Tang
Jacopo Meille (sång)
Robb Weir (gitarr)
Michael McCrystal (gitarr)
Gav Gray (bas)
Craig Ellis (trummor)

Ritual släpptes den 22 november.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

 1. Fastnade stenhårt för Tygers redan innan Wild Cat släpptes. Såg bandet live i England, brevväxlade med bandmedlemmar och köpte singlar. Flera gig och efter The Cage svalnade intresset rejäl. Vaknade igen för några år sedan. Nytt bra album. Sedan kom liven Hellbound Spellbound. Magnifikt. Nysläppta Ritual och såg o träffade Tigrarna för ett par veckor sedan i Newcastle. Gott klös i grabbarna! ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

evelyne - ett av Sveriges mest lovande band

Nästa inlägg

Nästa superlåt från Gerry Cinnamon!

Senaste om Tygers Of Pan Tang