evelyne – ett av Sveriges mest lovande band

I pressutskicket inför släppet av EP:n Du eller aldrig står det att ”evelyne slår fast position som ett av landets mest lovande band.”

Det är bara till att hålla med – för vilken jävla platta det här är!

5/5

Artist:
EVELYNE
Album:
DU ELLER ALDRIG (EP)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
COMEDIA

Det tog väl ungefär 60 sekunder in på Jag vill vara (du eller aldrig) innan man började tänka: ”För fan! Detta är ju ett nytt Kent!”.

Stora ord? Absolut. Fast det är de tankarna man får när man låter Mönsteråsbandet evelynes nya EP Du eller aldrig snurra i gång.

  1. Jag vill vara (du eller aldrig)
  2. Blind
  3. Dra ner mig
  4. Under min hud
  5. Pinsam tystnad
  6. Om jag blundar nu

Bland låtarna finns de två singlarna Blind och Dra ner mig, men resten är nytt material och den här sexspårs-EP:n, som är bandets andra, är riktigt vass. Det är gitarrdriven indierock/alternativ rock och det låter lite som Kent gjorde i början av karriären. Fast det här är evelyne och de gör sin egen grej och de gör det skitbra!

Det här är något som man har saknat. Det lite mer stökiga gitarrdrivna indierocksoundet med de stora refrängerna. Det låter grymt bra och för en som hade missat evelynes tidigare låtar – de släppte sina första låtar under slutet av 2017 – så känns detta nästan som ett slag i ansiktet.

Det är liksom klass rakt igenom. Soundet är klockrent och texterna är öppna för tolkningar och det är refränger som fastnar snabbare än snabbt. Och det börjar direkt med Jag vill vara (du eller aldrig). Förstaspåret lägger ribban högt och där ligger den kvar ända tills slutet. Varenda låt andas klass. Blind, Dra ner mig, Under min hud, Pinsam tystnad, Om jag blundar nu … allt låter skitbra och det här tillhör årets bästa svenskspråkiga släpp!

evelyne
Alfred Ekwall (sång)
Jacob Gustafsson (gitarr)
Fredrik Jonsson (gitarr)
Kalle Ahlqvist (bas)
William Ekwall (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

All the way to heaven - nytt med Black Paisley

Nästa inlägg

Tygers Of Pan Tang är tillbaka med en grym platta

Senaste om evelyne