Kali Masi flyger inte längre under radarn …

Punkrockbandet Kali Masi har gått lite under radarn.

Men deras nya platta [Laughs] flyger högt …

4/5

Artist:
KALI MASI
Albumtitel:
[LAUGHS]
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
TAKE THIS TO HEART RECORDS, HOMEBOUND MUSIC

Kali Masi är ett amerikanskt punkrockband från Chicago. Under sex år turnerade de flitigt och försökte promota sin musik. De släppte också albumet Wind instrument 2017.

I mars var det dags för ett nytt album, [Laughs], men det flög lite under radarn. Fast det är ju aldrig för sent att dra i gång ett bra punkalbum …

Det blir tio spår på [Laughs]:

  1. Still life
  2. Paint me jade
  3. Hurts to laugh
  4. Guilt like a gun
  5. Short term
  6. Long term
  7. Freer
  8. Trophy deer
  9. Recurring (I)
  10. The stray

The album is a collection of ambitious songs, musically and lyrically, centering around the universal truth that the power and courage to be who we are is and always has been inside of ourselves — rather than in the arms and minds of those around us.

Från Kali Masis bandcampsida

Kali Masi, med sångaren och gitarristen Sam Porter i spetsen och där övriga bandmedlemmar är Anthony Elliott, John Garrison och Wes Moore, gör riktigt skön gitarrdränkt punk – med melodier – där det finns en jävla massa attityd.

Det är punkrock/indierock där det stundtals känns som mer rock än punk. Ni vet, lite som The Gaslight Anthem och The Menzingers kan göra det – och man får en del vibbar från de banden här. Du kan även slänga in en del Against Me! i mixen.

Här finns låtar som är lite softare punk och här finns låtar som det är ett jävla ös i. Det är när det blir lite softare som man fastnar lite extra i [Laughs]. Fast sedan är det ju lite kul när det börjar soft för att sedan bli ett bra drag …

Detta var en trevlig överraskning, mest på grund av man inte hade koll på det här gänget för en vecka sedan. Nu måste man höra allt med Kali Masi!

Topp tre? Trophy deer, Paint me jade och Hurts to laugh.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny lista: Patrik Eliasson bjuder på tio låtar

Nästa inlägg

Spike kan bli svår för Rod Stewart!