Tungt, mörkt och catchigt med Carnal Agony

Om man får ett pressmeddelande där det bland annat står ”om Judas Priest och hitmakaren Max Martin skulle få ett kärleksbarn tillsammans” så blir man onekligen väldigt nyfiken.

Det är Carnal Agony som skriver det och nu har deras platta Back from the grave släpps.

4/5

Artist:
CARNAL AGONY
Albumtitel:
BACK FROM THE GRAVE
Genre:
METAL
Skivbolag:
CARNAL AGONY

Det har gått några år sedan Carnal Agony släppte debutplattan Preludes & nocturnes (2014). Nu är uppföljaren Back from the grave här – och det blir 13 spår där såväl inledande The rebirth som avslutande The ascension är instrumentala saker. Mellan dem händer det dock grejer …

 1. The rebirth
 2. Back from the grave
 3. The cellardoor
 4. The witching hour
 5. Werewolf of steel
 6. Luna
 7. For the horde
 8. Love will tear you apart
 9. Higher
 10. The nightmare never stops
 11. Bane of the light
 12. Raise the dead
 13. The ascension

Det där som Carnal Agony skriver i pressutskicket är inte så dumt. Det är tungt som Judas Priest och det är poppigt som Max Martin. Då blir det en lättlyssnat platta – och soundet är tungt och ganska mörkt samtidigt som det är catchigt.

Det kan väl beskrivas som goth-skräck-metal med en dos humor. För det är sådana låtar du får här och låttitlarna, emepelvis Back from the grave, Werewolf of steel, The nightmare never stops och Bane of the light, säger mycket om vad det handlar om.

He’s a hideous creature with a sex appeal
He’s the werewolf of steel

Carnal Agony

Även om det är lättlyssnat, och väldigt bra från början, så är det en platta som tar sig ju mer man lyssnar på den. Sedan har man ju alltid singeln Werewolf of steel att falla tillbaka på om man vill börja småle lite extra en stund.

Nu finns det givetvis mycket mer än den låten på albumet och det finns en del riktigt tunga nummer som Back from the grave där Carnal Agony öser på som fan innan de lugnar ned allting där de hämtar kraft för att kicka i gång igen.

Här finns också The cellardoor. Det är ett ganska mörkt sound i både musik och sång från David Johagen. Sedan kommer det en sjukt härligt catchig refräng. Det tillhör plattans absolut bästa nummer.

The withing hour, som går i ett mellantempo, är en annan favorit. Det är något med det här mörka soundet som gör att man bara vill höra mer och mer. Love will tear you apart minskar knappast på den känslan.

Luna och Higer är andra låtar där man vill svinga en bägare med öl och sjunga med i allsångsrefrängen och det är bara till att konstatera att Carnal Agony bjuder på en ruggig metalplatta som rekommenderas varmt.

Carnal Agony
David Johagen
(sång)
Mathias Wallin (gitarr, bas, keyboards)
Pär-Olof Persson (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det rockar skönt runt Kult Of The Skull God

Nästa inlägg

Här är en kärleksförklaring till familjen

Senaste om Carnal Agony