Anders Norman bjuder på en härlig liveplatta

Vad gör man som artist om man inte kan nå ut med sin livemusik på grund av covid-19-pandemin?

Tja, Anders Norman valde att släppa en liveplatta: Small town star.

4/5

Artist:
ANDERS NORMAN
Albumtitel:
SMALL TOWN STAR (LIVE)
År:
2020
Genre:
ROCK, COUNTRY
Skivbolag:
TINDRA RECORDS

Anders Norman är mannen som arbetade inom finansbranschen innan han blev heltidsmusiker. Han debuterade med plattan It’s time 2008, han släppte sedan Easy street två år senare och 2012 kom Just another mile. Han har släppt ytterligare plattor, inte minst Lifelines som är en höjdare.

När det kommer till den här liveplattan blir det låtar från fyra av Normans album.

 1. Love is
 2. Rockin’ America
 3. That’s a shame
 4. Live your life
 5. My little girl
 6. Small town star
 7. The words you never say
 8. Visionary man
 9. Who I am
 10. Playing on the radio
 11. Just another mile
 12. It’s time
 13. Change the world

De här 13 låtarna är inspelade på turnén förra året och de har sedan mixats i Los Angeles. På förhand känns det lite synd att Norman har valt bort att ta med några av hans nyare låtar – eftersom det finns några grymma låtar där.

Fast efter ett par lyssningar av albumet spelar det ingen som helst roll för Small town star är fullmatad med bra låtar – och när det kommer till musik känns svensken Anders Norman mer amerikansk än amerikanarna själva …

Norman ger oss amerikansk rock och country som hade gjort sig hur bra som helst i vilken småstad som helst i landet på andra sidan Atlanten. Han gör låtarna med en jäkla känsla och Normans röst gör att allting växer lite till.

Inte minst blir det så när han drar ned på tempot lite och ger oss lite lugnare låtar. Lyssna bara på den magiska My little girl som dessutom har såväl munspel som piano …

Topp tre? That’s a shame, My little girl och Love is. Who I am – med orgeln! – är en annan höjdare och det finns fler … Small town star är även den grymt skön.

Small town star är faktiskt inte en låt om mig själv. Den är inspirerad av en lokal kille som underhåller på det lokala haket på helgerna. Det är en grym talang som är uppskattad av många. Det finns en sådan i varje liten håla världen över. Det är en egen stjärna och detta är en hyllning till dessa.

Anders Norman

Norman har hunnit med fler släpp i sommar. Det är Lifelines som han har skickat ut på vinyl med ett bonusspår – och det är inte vilken låt som helst … det är My little girl som dessutom tillhör favoriterna från den här liveplattan.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Marilyn Manson - låter bättre än på länge

Nästa inlägg

The Cheats första platta på åtta år

Senaste om Anders Norman