Pang! Fabriken är tillbaka med en ny EP

Fabriken har under flera års tid försökt göra en svit av EP:s där var och en ska representera en årstid.

Nu är de framme vid den sista och då får vi sommar-EP:n Tortera mig med kärlek.

4/5

Artist:
FABRIKEN
Albumtitel:
TORTERA MIG MED KÄRLEK (EP)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
BEAT BUTCHERS

Fabriken började ta form någon gång på hösten 2012 och sedan dess har det blivit sju EP:s från det svenska punkbandet. Fabriken version 2020 är Curre Sandgren (Coca Carola, Rolands Gosskör, Krymplings), Åke Noring (Rolands Gosskör), Patrick Trankell (Rolands Gosskör, NEIN) och det senaste tillskottet Urban Enlund (Roger Rönning). Dessutom ses Johan Johansson (KSMB, Strindbergs) som en återkommande timanställd och han finns med här också.

Det har gått två år sedan vi fick Hoppa av i farten som mest gjorde att man suktade efter mer musik från Fabriken och nu är det alltså dags – och då smäller bandet till med en riktigt vass EP i Tortera mig med kärlek.

  1. Pang du är död
  2. Idioter
  3. En bra kopia på en dålig reproduktion
  4. Tortera mig med kärlek

Det är fyra snabba punklåtar. Det är fyra punklåtar där Fabriken inte glömmer bort melodierna – trots att det är kritiskt, irriterat och ilsket i texterna. Fast Fabriken sprider ändå sin kärlek … Inte minst så är inledningslåten Pang du är död en sylvass låt som har allt det där.

Det finns dom som inte tycker som jag
Det borde vara förbjudet enligt någon lag
Vem vet vad som smittar och sprider sig som gas
Bråkar ni med mig så ska ni dö

Fabriken

Nästa spår blir Idioter – och bara en sådan låttitel får i alla fall mig att le. Här blir det dock ett lite annorlunda sound. Det är lite softare på något sätt, men den brister snart ut i en refräng som är lätt att lära sig …

Med En bra kopia på en dålig reproduktion är de tillbaka med det klassiska punksoundet. Det är melodier och en jävla massa gitarrer. Det är stökigt och visst fan blir man glad av att höra Fabriken sjunga ”Jag tänker göra precis vad jag vill.” Det där kan vara den bästa låten av de här fyra.

Fast man blir ju inte direkt ledsen av att få höra att Fabriken aldrig kommer att kapitulera eller att de sjunger ”Mörkret är min bästa vän, då ligger jag på lur // Bevakar dig som satan, jag har dig i min bur för djur // Att klippa dina vingar är det bästa som jag har gjort // Jag ska smida kedjor och byta låset i din pärleport” på Tortera mig med kärlek. Det blev onekligen ett bra slut på Fabrikens årstidsserie …

Det som från början var tänkt att ske på ett år har tagit lång tid eller lagom med tid beroende på hur man ser på saken. På något sätt känns det passande att vi lyckades avsluta sviten 2020, året då världen vändes upp och ner.

Fabriken

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny härlig singel och musikvideo från LULA

Nästa inlägg

Premiär! Jonathan Fröberg släpper ny musikvideo

Senaste om Fabriken