3/5
Artist:
Fabriken
Album:
Hoppa av i farten (EP)
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Beat Butchers

Fabriken är tillbaka med en ny EP

Fabriken är tillbaka med ännu en EP.

Vi får Hoppa av i farten vilket blir bandets sjätte EP sedan de drog i gång.

Fabriken började ta form någon gång på hösten 2012. Så här skriver bandet på sin webbsajt:

Fabriken är allt från tre till rätt många medlemmar. Ingen vet helt säkert vilka dom egentligen är, men det är heller inte viktigt.

Fabriken 2018 är Curre Sandgren (gitarr, sång) (Coca Carola, Rolands Gosskör, Krymplings), Åke Noring (bas, gitarr, sång) (Rolands Gosskör), Patrik Trankell (trummor) (Rolands Gosskör) och Peter ”Ampull” Schölander (gitarr, sång) (KSMB, John Lenin, KSM3).

Nu är det dags för en ny EP – bandets sjätte – från det här gänget (Trankell och Schölaner anslöt till Fabriken efter att plattan var gjord). Vi får Hoppa av i farten och med den fem låtar:

  1. I den bästa utav världar
  2. En trappa upp
  3. Törsten efter blod
  4. Hoppa av i farten
  5. Parkvals

På EP:n gästas Fabriken av Tony Johansson (Fas-3) och Johan Johansson (KSMB, Strindbergs). Då får vi svensk punk, men det är punk som lutar lite åt rockhållet.

Det är musik som är man faller pladask för och redan efter Den bästa utav världar så sitter man mest och suktar efter mer. Det är både fart och melodiöst och med texter som säkert de flesta känner igen sig i. Albumtiteln säger faktiskt väldigt mycket … som det står i pressutskicket: ”Hoppa av i farten … en känsla som oftare och oftare infinner sig i vardagen, att man vill kliva av och gå lite vi sidan om allt.”

Det är en bra EP. Fabriken ger oss låtar som man lyssnar på om och om igen. Det finns dock en låt som fastnar lite extra. Det är titelspåret Hoppa av i farten. Inte minst är det texten som gör att man fastnar vid det här.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

  1. […] Fabriken började ta form någon gång på hösten 2012 och sedan dess har det blivit sju EP:s från det svenska punkbandet. Fabriken version 2020 är Curre Sandgren (Coca Carola, Rolands Gosskör, Krymplings), Åke Noring (Rolands Gosskör), Patrick Trankell (Rolands Gosskör, NEIN) och det senaste tillskottet Urban Enlund (Roger Rönning). Dessutom ses Johan Johansson (KSMB, Strindbergs) som en återkommande timanställd och han finns med här också. […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Större svängar gör The Night Flight Orchestra ännu bättre

Nästa inlägg

Sommar, sol, skapunk & The Interrupters!

Senaste om Fabriken