Ny härlig singel och musikvideo från LULA

LULA släppte sin debut-EP under förra året.

Nu är de aktuella med att släppa sin första fullängdare – men innan dess får vi en del singelsläpp och Makeup är den första.

4/5

Artist:
LULA
Albumtitel:
MAKEUP / SUNSETS
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
LULA

LULA, som bildades 2017, har redan hunnit med att singel- och EP-debutera. Den 27 november är det även dags att bocka av släppet av den första fullängdaren.

Men det är väl självklart att de ska bygga upp en del förväntningar inför det släppet och det är ett LULA som man känner igen i den nya singeln Makeup. Det är stökig och catchig indiepop/indierock och skrammelpop med fart i. I den här farligt smittsamma nya singeln får man dessutom en del The Beatles-vibbar …

Det svensk-australiensiska bandet, som frontas av Jake Ferruga, levererar på samma sätt som de alltid har gjort.

Denna gång skickar de dessutom med en extralåt: Sunsets. Detta var en överraskning! Den är minst lika bra som Makeup! Det är lite mer powerpop över det hela och även Sunsets fastnar direkt. Alltså, det är en urskön låt!

Det kommande albumet heter Cabin fever dreamin’ och så här står det om det albumet i pressutskicket inför det första singelsläppet:

De åtta korta och koncisa pophits som utgör Cabin fever dreamin’ spelades in under en svettig vecka i en provisorisk studio vid stranden på Fårö sommaren 2018 och flera av de osläppta albumspåren har sedan dess blivit live-favoriter på kvartettens energiska spelningar.

LULA
Jake Farrugia
(sång)
David Hägelstam (bas)
Rasmus Birgersson (trummor)
Björn Trägårdh (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett lite tyngre Black Paisley på nya singeln

Nästa inlägg

Pang! Fabriken är tillbaka med en ny EP

Senaste om LULA