LULA ger oss skrammelpop på debutalbumet

Under början av 2019 släppte LULA sin debut-EP.

Nu är det dags för indierock/indiepop-bandet att debutera på nytt.

Nu får vi deras första fullängdare: Cabin fever dreamin’.

4/5

Artist:
LULA
Albumtitel:
CABIN FEVER DREAMIN’
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
LULA

Gillar du catchig indierock/indiepop och skrammelpop, men ännu inte ha koll på LULA? Då är det onekligen dags att ge det här gänget en chans nu.

Det svensk-australiensiska bandet, som bildades 2017 och som frontas av Jake Ferruga, levererar ta mig tusan varje gång de släpper något. Det låter bra. Det låter skitbra varje gång – och på deras debutplatta Cabin fever dreamin’ gör de det åtta gånger på raken …

  1. Makeup
  2. Creepy crawls
  3. People under the stairs
  4. Blue (in a major)
  5. Owell
  6. At the end
  7. Sunsets
  8. Out of curiosity

Albumet kickar i gång med singeln Makeup. Det är skrammelpop med fart i. I den här farligt smittsamma låten får man dessutom en del The Beatles-vibbar … och gillar du den låten så lär du gilla hela albumet. Det går i det spåret, men det är kanske självklart att LULA vrider och vänder på allting i låtarna och de låter knappast likadant – utan de bjuder på en härlig variation. En del låtar är mer stökiga och andra poppigare, men alla är catchiga och lockar till mer och mer lyssning.

Sedan finns det några grymma toppar på Cabin fever dreamin’. Det finns några låtar som träffar bullseyen och som ser till så att ögonbrynen rör sig rakt upp mot taket.

En är Sunsets. Den finns med på Makeup-singeln och det låter hur bra som helst när det blir lite mer brittisk powerpop över LULA. Det är så catchigt att det är svårt att sitta still. Det är en given hit!

Även Out of curiostiy är en snabb låt som lutar över åt powerpophållet och LULA gör det verkligen bra. Det är catchigt, skramligt och hur glatt som helst.

Blue (in a major) är en annan låt som måste nämnas. Här blir det mycket av allt innan låten brister ut i en allsångsrefräng. Den snabba Owell är även den riktigt skön … det finns verkligen inte en dålig låt på den här plattan utan LULA levererar som vanligt och de ser till att humöret hamnar på topp.

LULA
Jake Farrugia
(sång)
David Hägelstam (bas)
Rasmus Birgersson (trummor)
Björn Trägårdh (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu är Armstrongs coverplatta här

Nästa inlägg

Miley Cyrus överraskar med nya plattan

Senaste om LULA