4/5
Artist:
Imagine Dragons
Album:
Origins
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
KIDinaKORNER, Interscope Records

Imagine Dragons levererar som vanligt

Drygt ett år efter plattan Evolve är Imagine Dragons tillbaka med en ny platta.

Och Las Vegas-bandet fortsätter att leverera bra låtar med albumet Origins.

Imagine Dragons har varit en frisk fläkt ända sedan de dök upp med debutalbumet Night visions. De var ett bra komplement till Coldplay och U2. Sex år senare är de det fortfarande.

 • Night visions (2012)
 • Smoke + mirrors (2015)
 • Evolve (2017)
 • Origins (2018)

När man har kommit några låtar in på Origins känner man igen sig. Det känns helt enkelt som en fortsättning på Evolve. Inget fel i det eftersom plattan från 2017 är himla bra.

Det är även Origins.

 1. Natural
 2. Boomerang
 3. Machine
 4. Cool out
 5. Bad liar
 6. West coast
 7. Zero
 8. Bullet in a gun
 9. Digital
 10. Only
 11. Stuck
 12. Love
 13. Birds
 14. Burn out
 15. Real life

Imagine Dragons fortsätter med sin poprock. Det är samma arenapoprock som tidigare. De använder samma formel för att snickra ihop sina hits – och varför ändra på något som fungerar?

Den här musiken som Imagine Dragons ger oss biter sig fast snabbt. Det behövs inte många lyssningar förrän man har tagit sig till det här. Origins känns dock aningen, aningen ojämnt.

Det finns absolut gott om toppar, men sedan blir det en del ljummen mellanmjölk också och det är lite synd att de har tonat ned gitarrerna så mycket i sina låtar att det nu för tiden känns mer som pop än som rock … fast det är bra ändå! Dessutom ger de oss faktiskt 15 låtar. Då kan man inte kräva att varenda låt är lysande.

En låt som sticker ut är West coast. Det är en låt som är ganska soft där den akustiska gitarren får ta stor plats. När sedan låten drar i gång. Whoop! Det är en låt som påminner en del om Aviciis Hey brother.

Indiepoplåten Only är en annan skön låt. Här har Imagine Dragons lyssnar mycket på The Chainsmokers & Coldplays hit Something just like this … annars är det Bad liar, Natural, Boomerang och Burn out som är topparna.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Efter den jobbiga tiden: Mike Posner släpper Move on

The Paper Kites - On The Corner Where You Live
Nästa inlägg

The Paper Kites levererar en bra platta - igen

Senaste om Imagine Dragons