4/5
Artist:
Echosmith
Album:
Inside a dream (EP)
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Warner Bros. Records

Echosmith bjuder på några höjdarnummer

Vi fick en fantastisk debutplatta av pop/indiepop-syskonen i Echosmith 2013.

Sedan gav sig bandet ut på turnéer världen över.

Och först i år har vi fått lite nytt material.

Echosmith slog igenom med dunder och bra med låten Cool kids. Jag minns själv att jag sent på natten satt på ett hamburgerställe i Amsterdam. Där dök musikvideon upp på en bildskärm och en annan var såld direkt.

Debutplattan Talking dreams spelades sönder och samman, men efter ett par år så ville man ha något nytt. Vi fick nåt litet med sångerskan Sidney Sierota som fanns med och gjorde en låt tillsammans med The Goo Goo Dolls.

Men nytt material från Echosmith dröjde. Det dröjde faktiskt nästan exakt fyra år till nästa platta. Inside a dream är dock en sjuspårs-EP.

  1. Lessons
  2. Get into my car
  3. 18
  4. Future me
  5. Goodbye
  6. Hungry
  7. Dear world

Efter en första lyssning var det en liten besvikelse. Var det här allt? Man har gått och väntat i flera år på det här? Och man får inte ens ett riktigt album … så plattan fick vara, men Echosmith är ändå Echosmith. Den här syskonskaran Sydney Sierota, Noah Sierota och Graham Sierota (Jamie Sierota har lämnat) har något extra.

Plattan fick ligga åt sidan ett tag innan det var dags att börja lyssna igen. Det första intrycket var fel.

Inside a dream växer och här finns en del riktiga höjdarlåtar.

Echosmitshs pop/indiepop/poprock håller fortfarande hög klass och med Sidney Sierota som sångerska så är Kalifornienbandet onekligen hemma.

Det finns dock en låt som sticker ut lite extra. Det var den låten som gjorde att plattan fick en extra chans: Get into my car.

Det är en catchig poplåt med synthslingor lite dance-känsla så det är väl knappast någon för den som gillar att dra i gång Metallica som frukostmusik …

Men här finns fler bra låtar: 18 och Future me är två. Och vill du ha ännu mer Echosmith så har de även hunnit med att släppa en jul-EP.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Helt enkelt fantastiskt bra av Jason Isbell

Nästa inlägg

Made in the name of rock n roll!

Senaste om Echosmith