5/5
Artist:
The Alarm
Album:
Blood red
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
The Twenty First Century Recording Company

The Alarm – lika bra nu som på 1980-talet

The Alarm har gjort en hel del sylvassa låtar genom åren.

Under 2017 skickade de ut två nya plattor.

Den ena är Blood red – och det är en makalöst bra platta!

The Alarm tillhör mina favoritband. Jag har lyssnat på dem sedan debutalbumet Declaration som släpptes 1984. Den plattan är så bra ett vinylen sitter inramad och upphängd i vardagsrummet.

The Alarm splittrades dock när sångaren och gitarristen Mike Peters lämnade bandet 1991. Peters gjorde i stället en del soloplattor, men 1999 handlade det åter om The Alarm.

De har släppt ett helt gäng med kanonskivor även om det under 2000-talet handlade om lite ojämnt material.

Fast det spelar ingen roll. The Alarm är The Alarm och det är ett band som borde vara väldigt mycket större än vad de är.

Albumet Blood red blev tillgängligt via The Alarms sajt i maj.

 1. Tomorrow
 2. Coming backwards
 3. There must be a way
 4. Time
 5. Love and understanding
 6. Brighter than the sun
 7. Protection
 8. Tear apart
 9. No greater love
 10. Crowd trouble

Det här är den första plattan sedan 2010 då det bara finns nytt The Alarm-material rakt igenom … och gissa om det låter bra!

Blood red håller lika höga klass som de första plattorna bandet gjorde – och det säger en hel del. Det är en personlig platta som kretsar kring Mike Peters kamp mot cancer, som han drabbades av vid tre olika tillfällen, och hur viktig hans fru Jules, som även hon drabbades av cancer, är för honom.

TomorrowComing backwardsTimeNo greater love … äh. Det är meningslöst att räkna upp bra låtar från Blood red. Varenda låt är kalasbra!

Med tanke på allt de har gått igenom är det än mer fantastiskt att Peters orkar ge ut sina plattor, men det är bara till att vara tacksam för det – för Blood red är helt enkelt en makalöst bra platta.

Har du inte koll på The Alarm så är det dags att ge det här rockbandet en chans nu. Om man ska jämföra med något annat band så är det väl U2 som kommer närmast. The Alarm är dock mer avskalat och kör lite rakare rock ’n’ roll med folkrockinfluenser.

Plattan finns inte på Spotify (inte än i alla fall), men den finns att beställa från The Alarms sajt. Jag lovar att det kommer att vara värt det …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

9 Comments

  • Haha, ja från det albumet släpptes så lyssnade jag i princip bara på den tills Viral Black dök upp. Senaste veckorna har jag gjort en best of på 13 låtar från de två albumen. ?
   Varit på Gathering förresten?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kabanen är tillbaka - med Beast In Black

Nästa inlägg

Lite tyngre och alldeles lysande av Nomy

Senaste om The Alarm