Här kommer en ny kanonplatta från Crazy Lixx

Det är dags för lite ny svensk hårdrock/sleazerock.

Och det är inga andra andra Crazy Lixx som bjuder på det när de släpper en ny kanonplatta i Street lethal.

4/5

Artist:
CRAZY LIXX
Albumtitel:
STREET LETHAL
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK, SLEAZEROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Crazy Lixx bildades 2002 i Malmö och sedan dess har de bjudit på några riktigt vassa glammetal/sleazerock-plattor – och det fortsätter de att göra.

 • Loud minority (2007)
 • New religion (2010)
 • Riot avenue (2012)
 • Crazy Lixx (2014)
 • Ruff justice (2017)
 • Forever wild (2019)
 • Street lethal (2021)

Crazy Lixx är rockbandet som aldrig gör någon besviken. De här plattorna som de har gett oss de senaste åren är ta mig tusan blivande glammetal/sleazerock-klassiker!

 1. Enter the dojo
 2. Rise above
 3. Anthem for America
 4. The power
 5. Reach out
 6. Final fury
 7. Street lethal
 8. Caught between the rock n’ roll
 9. In the middle of nothing
 10. One fire – one goal
 11. Thief in the night

Man kan ibland bli småtrött på AOR och melodiös hårdrock. Det kan liksom bli för mycket – i alla fall tillfälligt – för man trillar alltid tillbaka in i det …

Men även om Crazy Lixx är både är catchiga och melodiska så är de inte där, det blir det inte för mycket av den varan. Det öser trots allt på och blir småtunga. Det blir mer Mötley Crüe än Journey om man uttrycker sig lite klumpigt – och då är det svårt att stå emot det här suveräna svenska bandet.

Även på Street lethal blir det låtar som är glammetal och sleazerock som skickar ut 1980-talsvibbar. Det blir catchigt, stora refränger och en jävla massa gitarriff. Det låter riktig bra – precis som väntat när Crazy Lixx väcker 1980-talet till liv på nytt.

Sedan är det ju lite kul att de inleder plattan med något helt annorlunda och det blir lite österländska toner tillsammans med en keyboarslinga som göra att man börjar tänka på Karate Kid … Det är dock bara ett intro innan hela albumet kickar i gång med Mötley Crüe-doftande Rise above och sedan är vi i gång där man bland annat höjer volymen till The power som skickar ut Def Leppard-vibbar.

Topp tre? In the middle of nothing, Rise above och One fire – one goal.

Crazy Lixx
Danny Rexon
(sång)
Chrisse Olsson (gitarr)
Jens Lundgren (gitarr)
Jens Andersson (bas)
Joél Cirera (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Så fel och så jäkla rätt av Beast In Black

Nästa inlägg

Skelteoon och Tillbaka till framtiden-filmerna ...

Senaste om Crazy Lixx