Southside Café - Ghosts
4/5
Artist:
Southside Café
Album:
Ghosts
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Sunny Hill Records

Southside Café fastnar inte i samma spår

2016 släppte Southside Café debutalbumet Monday nights at Southside Café.

Nu ligger uppföljaren färdig.

Och Ghosts är en riktigt skön platta.

Southside Café
Southside Café släpper en ny platta. Foto: Pressbild

Southside Café är duon Anders Ljung och Johan R Norberg. Ljung har varit sångare hela sitt liv: i band, barer, kyrkor och på gatorna. Norberg är låtskrivaren, gitarristen och producenten som gav upp musiken för en akademisk karriär tills han mötte Ljung.

Efter det så gick det dock ganska fort med att få fart på musikkarriären igen. Och nu, ett par år efter debutplattan är det dags för Southside Café att släppa uppföljaren Ghost.

  1. New Year’s Day
  2. Tonight, we dance
  3. I came undone
  4. Life is so beautiful
  5. Revelation
  6. The fair
  7. Circus
  8. Until the ghosts all fade away
  9. Captain of the mental instutution

Det är en ganska mörk platta och till exempel så handlar Captain of the mental instutution om den psykiska ohälsan som finns i vår omgivning.

Southside Café är ganska oförutsägbara. Det är ett rockband, men de fastnar inte i samma spår utan gör lite vad de känner för. Det finns ”vanliga” rocklåtar, det finns låtar som går åt det mer psykedeliska hållet och det finns låtar som är mer progressiva.

Southside Café väljer att gå i det melankoliska sistaspåret, den lugna New Year’s Day.

Det blir lite tyngre med Tonight, we dance som är en riktig stänkare och som snabbt blir en favorit. Inte minst på grund av den maffiga ljudväggen som sedan vrids till och blir både renare och snyggare.

I thought I had it all
But I came undone

Innan dess har vi fått I came undone och här reser sig nackhåret. Det är en ganska soft låt med ett extremt skönt sound … makalöst bra! Vilken känsla! Vilken låt!

Och här finns fler låtar som ser till så att man får höja volymen på stärkaren. Life is so beautiful har samma sköna sound. Det är en låt som byggs upp och byggs upp till allting smäller till i en refräng för att sedan bara börja om igen. Soft, snyggt och superbra!

Det finns faktiskt inte ett svagt spår på den här plattan. Circus, Until the ghosts all fade away och Captain of the mental instutution … allt är kalasbra.

Topp tre? I came undone, Tonight, we dance och Life is so beautiful.

Ghosts släpptes den 12 april.

Southside Café
Anders Ljung (sång)
Johan R Norberg (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

  1. Tack Thomas för de fina orden. Det är alltid svårt att släppa en skiva. Man lägger ned sin själ och har ingen aning om vad andra ska tycka. Är det bra? Är det dåligt? Kommer någon att förstå vad vi försöker förmedla? För oss i Southside Café är det beröm av detta slag som ger oss kraft att fortsätta – och mod att fortsätta sprida vår musik!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Dave Hause - Kick
Föregående inlägg

Dave Hause ger oss en monsterplatta

Dream Boogie - Sorry To Disappoint All Music Lovers
Nästa inlägg

Nej, nej! Dream Boogie gör ingen besviken!

Senaste om Southside Café