Joel Hoekstra är tillbaka med sitt härliga soloprojekt

Joel Hoekstra är tillbaka med sitt soloprojekt Joel Hoekstra’s 13.

Och han är tillbaka med en riktigt skön platta i Running games – där han bland annat har tagit hjälpt av sångaren Russell Allen.

4/5

Artist:
JOEL HOEKSTRA’S 13
Albumtitel:
RUNNING GAMES
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTERS MUSIC S.R.L.

Joel Hoekstra är väl mest känd för att vara gitarrist i Whitesnake och Trans-Siberian Orchestra plus att han tidigare har funnits med i Night Ranger – och vad vi får av de banden vet vi redan.

Hekstra har släppt soloalbum tidigare. Då har det mest handlat om instrumental gitarrmusik, men med Joel Hoekstra’s 13 blir det fullt pådrag. Här har han med sig sångaren Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob), basisten Tony Franklin (ex-The Firm, Blue Murder), trummisen Vinny Appice (ex-Black Sabbath, Dio) och på keyboard finns Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Dream Theater, Black Country Communion). Dessutom finns ingen annan än Jeff Scott Soto (Sons Of Appollo, Trans-Siberian Orchestra) och hjälper till med bakgrundssången.

With Joel Hoekstra’s 13, I have started to work on something that showcases my production, writing, and playing in the genre that I’m known for, which is melodic hard rock. Running games is more focused and more mature compared to Dying to live and hopefully the fans will enjoy it!

Joel Hekstra
 1. Finish line
 2. I’m gonna lose it
 3. Hard to say goodbye
 4. How do you
 5. Heart attack
 6. Fantasy
 7. Lonely days
 8. Reach the sky
 9. Cried enough for you
 10. Take what’s mine
 11. Running games
 12. Lay down your love (Bonus track)

Joel Hoekstra’s 13 gör det verkligen bra. Det är melodiös hårdrock. Det är modern melodiös hårdrock som har en 1970-1980-talskänsla över sig.

Dessutom blir det en progressiv känsla – när Hoekstra leker med sitt fantastiska gitarrlirande – över låtarna som dock hela tiden är catchiga och lättlyssnade. Det är dock när det blir lite tyngre och rakare som Joel Hoekstra’s 13 låter som bäst … tror jag. En av favoriterna på plattan är ju trots allt den ultracatchiga I’m gonna lose it.

Topp tre? Finish line, Take what’s mine och I’m gonna lose it.

Plattan släpps på fredag.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hayley Williams ger oss en avskalad platta

Nästa inlägg

En suveränt skön EP av Mayday Parade