Jakob Samuel - Home

Jakob Samuel tillbaka som soloartist

Han var sångare i glamrockbandet The Poodles under över tio år.

Nu är det dags för Jakob Samuel att åter släppa solomusik.

Vi får singeln Home.

4/5

Artist:
JAKOB SAMUEL
Albumtitel:
HOME (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
JAKOB SAMUEL, SAMUEL WAERMO, KAJ POSER

Jakob Samuel och hans The Poodles gjorde en del riktigt vassa album, men i december förra året meddelande de att allting var över. The Poodles resa var över och bandet lades ned.

Då väljer sångaren Jakob Samuel att dra i gång sin solokarriär igen. Han släppte ju en soloplatta 2013 och nu är det alltså på gång med en uppföljare till den.

Efter att ha lyssnat på Samuels singel Home, som är den första singeln från det kommande albumet, kan man väl konstatera att den ligger inte så jäkla långt borta från The Poodles. Det är fortfarande glamrock/melodiös hårdrock det handlar om.

Fast om man jämför med pudlarnas senaste plattan, coversalbumet Prisma, så är Home minst en klass bättre. Det är en sjuhelsikes skön rocklåt – där det finns plats för nyckelharpa – med en refräng som fastnar så fort man hör den första gången. Lägg till extremt sköna gitarriff så hamnar det här på repeat.

Dessutom har den ett viktigt budskap. Texten är en reflektion över de stora miljöutmaningar vi står inför och hur vi väljer att leva våra liv.

Så här säger Samuel i ett pressmeddelande:

Jag har länge velat skriva en låt på det här högaktuella ämnet och när jag fick möjlighet att jobba med Samuel Waermö och Kaj Pousar föll bitarna på plats. Resultatet blev en vacker, episk och fartfylld rocklåt med en stämningsfull intromelodi spelad på nyckelharpa av riksspelmannen och Nordman-stjärnan Mats Wester!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Emma Elisabeth - Pilot
Föregående inlägg

80-talskänsla över Emma Elisabeths nya singel

Fiddler's Green - Heyday
Nästa inlägg

Fira Saint Patrick's Day med Fiddler's Green

Senaste om Jakob Samuel