Acceptances platta borde bli en klassiker …

Acceptance är tillbaka med sin sin tredje fullängdare.

Då kan man snabbt konstatera att det amerikanska bandet släpper en platta som borde bli en klassiker …

4/5

Artist:
ACCEPTANCE
Albumtitel:
WILD, FREE
År:
2020
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
TOOTH & NAIL RECORDS

Det amerikanska rockbandet Acceptance kommer från Seattle, Washington, och de bildades 1998. De släppte sedan albumet Phantoms 2005, men redan ett år senare var bandet lagt på is.

Sedan dröjde det nio långa år innan det skulle hända något. 2017 kom i alla fall album nummer två: Colliding by design. Och nu är det alltså dags igen. Det är dags för hela världen att få höra Wild, free.

Den består dock av låtar som finns med på de EP-släpp som Acceptance har skickat ut tidigare under året: Wild, Bend the light och Wildfires.

  1. Midnight
  2. Cold air
  3. Release & let go
  4. Son of the city
  5. Dark age
  6. Bend the light
  7. Wildfires
  8. Wasted nights
  9. June 1985
  10. At the edge of the earth

Det är en riktigt vass platta vi får här. Acceptance bjuder på alternativ rock och att nämna dem tillsammans med band som Coldplay, Keane och kanske The Goo Goo Dolls känns kanske inte helt fel. På någon låt får man även U2-vibbar.

Och nämner man sådana band i samma sammanhang så går det hem här hemma hur lätt som helst.

Det blir också en del poprock, poppunk och arenarock – där det finns allt från gitarrer till synthar – i det hela och det gör ju inte saken sämre.

Topp tre? Release & let go, Midnight och Wasted nights. Fast det finns mycket mer än de låtarna att dra i gång. Detta är en riktigt, riktigt stark platta där avslutningen med June 1985 och At the edge of the earth är magisk.

Acceptance
Jason Vena
(sång)
Kaylan Cloyd (gitarr)
Christian McAlhaney (gitarr)
Ryan Zwiefelhofer (bas)
Garrett Lunceford (trummor, keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett spännande debutalbum av Silvera

Nästa inlägg

Pride Of Lions släpper albumet Lion heart