5/5
Artist:
Territories
Album:
Territories
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Pirates Press Records

Territories tar över efter Knucklehead

Saknar ni det gamla punkrockbandet Knucklehead?

Då lär ni bli glada nu.

Nu finns det ett nytt gäng – Territories – som låter minst lika bra.

Det kanadensiska punkbandet Knucklehead var aktivt mellan 1994 och 2013. De släppte ett helt gäng med suveräna plattor så när de lämnade punkscenen så lämnade de ett stort tomrum efter sig.

Nu är det tomrummet fyllt. Och det är medlemmarna från Knucklehead som själva fyller det. Territories består nämligen av bandmedlemmar från det nedlagda bandet.

Under en pubrunda kände de helt enkelt att fler låtar att skriva, men i stället för att dra i gång Knucklehead igen ville de göra något nytt. Då blev det Territories.

Det vi får fem år efter nedläggningen av det klassiska bandet kan väl beskrivas som ett uppdaterat Knucklehead.

 1. Numb somehow
 2. Green eyes
 3. New thing
 4. Quiet voices
 5. Bigger they come
 6. There and gone
 7. Heart that breaks
 8. Roman walls
 9. On with the show
 10. Standing in place
 11. Wolves
 12. Nulla Victoria

På den självbetitlade debutplattan får vi tolv låtar som låter fantastiskt bra. Det påminner en del om det australiensiska bandet Royal Headache.

Vi får inte det klassiska punkrocksoundet utan något lite mer modernt sound. Det är inte helt enkelt att beskriva det, men man kan nog också höra spår av artister och band som Mike Ness, Stiff Little Fingers och The Menzingers här.

Hur som helst så går det hem redan efter en lyssning. Territories är faktiskt ett av de bästa nya punkbanden som jag har sprungit på under de senare åren.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Victoria Voss debuterar med en urskön poplåt

Nästa inlägg

Groundbreaker - ett nytt Overland/Säll-projekt

Senaste om Territories